Colombiaanse doelman in enkele seconden van held naar schlemiel

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Het duel tussen Deportivo Pereira en Atlético Junior in de Colombiaanse competitie ontpopte zich tot een wel heel bijzondere wedstrijd. Sebastián Viera leek de grote held te worden, maar het liep anders.

In de derde minuut van extra speeltijd kreeg Atlético Junior bij een 3-2 achterstand een strafschop en Sebastián Viera ging achter de bal staan. Opvallend, want hij is de doelman van de bezoekers, maar hij faalde niet vanaf elf meter. Uit intense vreugde trok hij zijn shirt uit, even vergetend dat hij al een gele kaart had.

Met negen man, Carlos Bacca (die in Europa speelde voor Club Brugge, Sevilla, AC Milan, Villarreal en Granada) had namelijk in de 81ste minuut al een rode kaart gekregen, ging het in de resterende speeltijd nog mis voor Atlético Junior. Jhonny Vásquez scoorde in de negende minuut van de extra tijd, waardoor de overwinning alsnog naar Deportivo Pereira ging.