Code rood: FC Twente heeft klein wonder nodig

Reacties

FC Twente boekte dinsdag zijn eerste overwinning van het kalenderjaar, maar degradatie uit de Eredivisie is dichterbij dan ooit. Sparta Rotterdam won namelijk ook en Roda JC Kerkrade pakte een punt. VI zet de programma's van de nummer zestien, zeventien en achttien op een rijtje.

Code rood: FC Twente heeft klein wonder nodig

Met nog maar twee speelrondes voor de boeg heeft rodelantaarndrager FC Twente liefst vier punten minder dan nummer zestien Roda JC Kerkrade en nummer zeventien Sparta Rotterdam. Over anderhalve week kan het doek vallen voor de Tukkers, die een klein wonder nodig hebben om degradatie te voorkomen.

Een nadeel voor FC Twente is dat de laatste twee opponenten dit seizoen zelf ook nog ergens voor strijden. Vitesse hoopt de play-offs om Europees voetbal te spelen, terwijl NAC Breda nog moet vrezen voor nacompetitie.

Voor FC Twente ziet het er bar slecht uit. De Tukkers pakten in 2018 slechts acht punten. In totaal werd slechts vijf keer gewonnen in de Eredivisie, terwijl er nu nog zeker twee zeges nodig lijken om degradatie te voorkomen.

Programma FC Twente

29 aprilVitesse - FC Twente
6 meiFC Twente - NAC Breda

Programma Sparta Rotterdam

29 aprilFeyenoord - Sparta Rotterdam
6 meiSparta Rotterdam - Heracles Almelo

Programma Roda JC Kerkrade

29 aprilVVV-Venlo - Roda JC Kerkrade
6 meiRoda JC Kerkrade - ADO Den Haag
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.