Code rood bij Juve: vice-president Nedved stormt woedend van de tribune af

Reacties

Het is crisis bij Juventus, dat woensdagavond tegen Sassuolo een flinke tik op de neus kreeg. Massimiliano Allegri was na afloop behoorlijk gefrustreerd, Italiaanse media uitten felle kritiek, terwijl vice-voorzitter Pavel Nedved zijn woede niet kon verbergen.

Code rood bij Juve: vice-president Nedved stormt woedend van de tribune af
Juventus
Juventus
1 - 2
Sassuolo
Sassuolo

Allegri nam het Juventus-trainersstokje voor dit seizoen over van Andrea Pirlo, maar heeft het vooralsnog zwaar. Na tien duels heeft De Oude Dame pas vijftien punten, goed voor een zevende plek. De achterstand op koplopers Napoli en AC Milan is inmiddels al opgelopen tot dertien (!) verliespunten. De 1-2 thuisnederlaag tegen Sassuolo betekende woensdagavond een volgende dreun.

Na afloop was Allegri dan ook woedend. 'Als je doorhebt dat je zo'n wedstrijd niet meer kan winnen, dan moet je 'm in ieder geval niet verliezen', zo doelde hij op de manier waarop zijn ploeg de 1-1 liet glippen. 'In het begin was er geen balans, op het eind waren we paniekerig. Dat mag niet gebeuren. Dat heeft niks met fysiek te maken, dat komt neer op mentaliteit. De goals die Juventus vandaag heeft geïncasseerd, die mogen nóóit meer voorkomen.'

Ook de Italiaanse media zijn hard in hun oordeel. La Gazzetta dello Sport schrijft: 'Juventus heeft een team dat in de war is. Het Allegri-medicijn werkt niet. Hij heeft niet door dat het voetbal veranderd is. Wat voorheen goed werkte, is nu niet goed meer. Wat is het nut van dit rare 4-4-2-systeem?' Corriere dello Sport stelt: 'Deze ploeg is niet meer in de race.' Tuttosport herkent de grootmacht zelfs helemaal niet meer terug. 'Juventus, waar ben je?!' Niet alleen bij de trainer en de media zit het diep, dat geldt ook voor Nedved.

De oud-voetballer en vice-president van Juventus werd woensdagavond gefilmd op de tribunes, vlak na de winnende goal van Sassuolo. Te zien is hoe hij zich woedend en schreeuwend afreageert, vervolgens zijn frustraties uit richting voorzitter Andrea Agnelli, die op het oog rustig een sigaret staat te roken. Daarna stormt de Tsjech van de tribune af, naar binnen. Het geeft maar aan dat het in Turijn (op z'n zachtst gezegd) onrustig is.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.