Cocu zet PSV op scherp: 'Ik heb een paar tikjes uitgedeeld'

Reacties

Het zou maar zo eens een heel mooi herfstweekend voor PSV kunnen worden. De ploeg van Phillip Cocu heeft al een gaatje van vijf punten geslagen ten opzichte van zowel kampioen Feyenoord als Ajax en beide concurrenten staan dit weekend tegenover elkaar. PSV kan het gat met in elk geval één club, maar bij een gelijkspel zelfs met beide topclubs vergroten.

Cocu zet PSV op scherp: 'Ik heb een paar tikjes uitgedeeld'

Het moet dan zelf wel eerst weten te winnen van Heracles Almelo. Die lunchwedstrijd wordt zondag in Eindhoven voor de Klassieker afgewerkt. Als PSV de drie punten pakt, kan het rustig de verrichtingen van de concurrentie bekijken. In principe mag het duel met de Tukkers voor het team van Cocu geen enkel probleem zijn. PSV scoorde in de laatste drie wedstrijden immers zestien keer.

Lozano
Het laatste duel werd zelfs zonder smaakmaker en topscorer Hirving Lozano met 5-2 gewonnen van VVV-Venlo. Die aanvallende slagkracht geeft PSV niet alleen heel veel zelfvertrouwen, het boezemt de tegenstanders inmiddels ook angst in. Lozano zal tegen Heracles, de nummer dertien van de Eredivisie, hoogstwaarschijnlijk weer terugkeren in de basis. De Mexicaan kwam tijdens de voorbije interlandperiode ongelukkig ten val waarbij naar het schijnt de ellenboog even uit de kom is geweest. Lozano heeft deze week bij PSV getraind met een bandage en zal vermoedelijk met een brace spelen.

Hoe de aanval van PSV er precies uit komt te zien, wist Cocu op vrijdag nog niet precies. Talent Steven Bergwijn viel tegen VVV met een lichte knieblessure uit, de rechtsbuiten is een twijfelgeval voor zondag. Als Bergwijn niet kan spelen, is er voor PSV niets aan de hand. Cocu heeft voorin een luxeprobleem, zeker nu Luuk de Jong aantoont steeds beter in vorm te komen. Met De Jong in de punt, Jürgen Locadia van links, Lozano van rechts en Gastón Pereiro achter de spits beschikt Cocu over een zeer sterke voorhoede.

'PSV nog niet stabiel genoeg om te zeggen dat ze dé titelfavoriet zijn'

Dat zij tegen Heracles veel moeten gaan scoren, is niet alleen zeer wenselijk, maar het lijkt ook een voorwaarde voor succes. Hoewel Cocu met Santiago Arias, Daniel Schwaab, Nicolas Isimat-Mirin en Joshua Brenet inmiddels een vaste formatie in de defensie heeft, geeft die laatste linie toch ook nog geregeld te veel ruimte en kansen weg. VVV wist tegen de titelkandidaat toch ook twee keer te scoren.

'Toch vind ik dat we in verdedigend opzicht goede stappen maken', zegt Cocu. 'Hoe we als totale ploeg verdedigen, met Jeroen Zoet als keeper en het blok van zes ervoor, dat is voor mij zeker ook een sleutel tot succes. We hebben het dit seizoen iets anders ingevuld dan voorgaande jaren. We zijn daar dagelijks mee bezig en gelukkig gaat het steeds beter.'

Alertheid
Cocu wilde op vrijdag eigenlijk niet op het duel tussen Feyenoord en Ajax ingaan. 'Natuurlijk weten we dat die wedstrijd wordt gespeeld en dat we misschien wel één of twee concurrenten op achterstand kunnen zetten, maar op dat duel hebben wij geen invloed. Daar heb ik de ploeg in de eerste bespreking op gewezen. Ik heb wel een paar tikjes uitgedeeld om de alertheid te vergroten. Wij mogen onszelf zeker niet rijk rekenen en iedere mogelijkheid die we hebben om de concurrentie op achterstand te zetten aangrijpen.'

'We moeten zorgen dat we winnen van Heracles. Dat wordt moeilijk genoeg, want in het verleden hebben zij het ons best lastig gemaakt. Het is een taaie ploeg die vanuit een gesloten organisatie met een paar spelers heel gevaarlijk vanuit de omschakeling kan zijn. Als wij ergens vijf procent concentratie laten liggen kan dat al van invloed zijn op onze prestatie. Zo ver zijn we nog niet dat we ons dat kunnen permitteren.'

Een razendsnelle voorbeschouwing op PSV-Heracles Almelo
Samenvatting VVV-Venlo - PSV
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.