Cocu verwelkomt wereldreiziger Kazim-Richards bij Derby County

Reacties

Colin Kazim-Richards keert na een bijzondere wereldreis terug op de Engelse velden. Het Derby County van manager Phillip Cocu heeft de ervaren spits tot het einde van dit seizoen vastgelegd.

Cocu verwelkomt wereldreiziger Kazim-Richards bij Derby County
© Pro Shots

Kazim-Richards is inmiddels 34 jaar oud en was transfervrij sinds zijn vertrek bij het Mexicaanse CF Pachuca. Dat was de zestiende club (!) in de opvallende loopbaan van de aanvaller, die tussen de zomer van 2014 en februari 2016 in Nederland voor Feyenoord uitkwam. Na zijn vertrek uit Rotterdam speelde Kazim-Richards nog in Schotland, Brazilië en Mexico.

Nu keert de in Engeland geboren international van Turkije dus terug op de Engelse velden, waar hij in het seizoen 2012/13 voor het laatst actief was. Toen kwam Kazim-Richards uit voor Blackburn Rovers; nu gaat hij aan de slag bij Derby County. De ploeg van Cocu heeft uit de eerste vier duels in het nieuwe Championship-seizoen maar drie punten gehaald en kan een nieuwe impuls goed gebruiken.

'Colin heeft veel ervaring opgedaan bij clubs in verschillende landen en geeft ons een extra optie voor de spitspositie', zegt Cocu op de website van Derby County. 'Hij heeft bij ons meegetraind en dat gaf ons de kans om te kijken hoe hij in de groep zou passen, en hoe fit hij is.' Kazim-Richards heeft een contract tot het einde van dit voetbaljaar gekregen bij The Rams.

Jozefzoon
Cocu denkt landgenoot Florian Jozefzoon voor dit seizoen niet nodig te hebben. De 29-jarige vleugelaanvaller kwam dit seizoen nog niet in actie voor Derby County en is verhuurd aan competitiegenoot Rotherham United. Het contract van Jozefzoon bij Derby loopt na dit seizoen af. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.