Cocu teleurgesteld over aanvalsspel PSV

De aanvalslinie van PSV haperde zondagmiddag tegen Sparta Rotterdam met name in de eerste helft (1-0). Coach Phillip Cocu greep daarom al in de rust in en bracht Luuk de Jong voor Steven Bergwijn.

Dat er tegen Sparta slechts één keer gescoord werd, kwam volgens Cocu vanwege het, met name in de eerste helft, statische spel voorin. De coach startte met Hirving Lozano, Jürgen Locadia en Steven Bergwijn in de aanval, maar greep in de rust in en bracht Luuk de Jong voor Bergwijn. De Jong groeide daarna uit tot matchwinner.

'We begonnen goed, maar naarmate de eerste helft vorderde hadden we geen antwoord op de defensieve positiewisselingen bij Sparta', zo analyseerde Cocu tegenover FOX Sports na afloop van de wedstrijd. 'Vervolgens kwamen de positiewisselingen er bij ons niet meer van. Bergwijn bleef op rechts staan, Lozano op links en er was veel balverlies. Daarom heb ik in de rust besloten om een vast aanvalspunt erin te brengen en dat bracht uiteindelijk de goal. Wel jammer dat je in de tweede helft niet de 2-0 en 3-0 kan maken.'

In Eindhoven wisten ze dat ze bij een overwinning nog verder zouden uitlopen op Ajax, dat zaterdagavond gelijkspeelde op bezoek bij FC Twente. 'De voorsprong in de competitie geeft rust. Iedere kans die zich voordoet moet je pakken. Nu moeten we naar Amsterdam en die kans moeten we ook pakken als die zich voordoet.'

Lastig klusje
Sparta-coach Alex Pastoor zag zijn ploeg de tweede helft weinig kansen meer creëren en blikte terug op de beslissende goal van De Jong. De PSV-spits zou voorafgaand aan de goal een overtreding hebben gemaakt op Sander Fischer.

'Wij zijn natuurlijk partijdig, dus dan denk je al heel snel dat er iets aan de hand is. Nu ik de beelden zie is het volgens mij redelijk over en weer hangen en trekken. Het is wel zo dat in de loop van de wedstrijd er allerhande vrije trappen tegen ons werden gegeven rond de zestien en volgens mij was dit een gevolg daarvan. Maar ik ben hier om mijn ploeg te analyseren, niet de scheidsrechter. Je baalt altijd van bepaalde beslissingen, maar dat heeft Cocu andersom ook. Het blijft een lastig klusje, scheidsrechter zijn.'