Cocu strijdt met Van den Brom en Van Bronckhorst om Rinus Michels Award

Reacties

Phillip Cocu kan voor de tweede keer in zijn loopbaan de Rinus Michels Award winnen. De trainer van kampioen PSV is samen met John van den Brom (AZ) en Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord) genomineerd voor de jaarlijkse prijs die op 11 mei wordt uitgereikt tijdens het Nederlands Trainerscongres in het stadion van PEC Zwolle.

Cocu strijdt met Van den Brom en Van Bronckhorst om Rinus Michels Award

Cocu won de onderscheiding ook al in 2015, toen hij de Eindhovenaren eveneens naar de landstitel leidde. De jaren erna ging de prijs naar respectievelijk Erik ten Hag (FC Utrecht) en Peter Bosz (Ajax). De oud-international zou na Frank de Boer, Louis van Gaal en Guus Hiddink de vierde coach kunnen worden die de Rinus Michels Award, in 2004 voor het eerst uitgereikt, twee keer op zijn naam schrijft.

Van den Brom, momenteel derde met AZ in de Eredivisie, en Van Bronckhorst, bekerwinnaar met Feyenoord, wonnen de prijs voor Trainer van het Jaar in de Eredivisie nog nooit. Beide trainers werden al wel eens genomineerd, Van den Brom in 2011 als coach van ADO Den Haag, Van Bronckhorst vorig jaar na het veroveren van de eerste landstitel sinds 1999 met Feyenoord.

In de Jupiler League zijn vijf trainers genomineerd voor de Rinus Michels Award: Henk de Jong (De Graafschap), Dick Lukkien (FC Emmen), Gérard de Nooijer (FC Dordrecht), Michael Reiziger (Jong Ajax) en Mike Snoei (Telstar). Voor de prijs van Beste Jeugdopleiding in het Betaald Voetbal zijn Ajax, AZ en PSV in de race. In het amateurvoetbal dingen DZC '68, SV Orion en Westlandia mee naar die prijs.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.