Cocu stelt fans teleur met B-keuze in kansloos verloren derby

Reacties

Phillip Cocu is teleurgesteld na de kansloze 3-0 nederlaag van Derby County in het League Cup-duel met rivaal Nottingham Forest. De manager drukt de massaal meegereisde supporters op het hart dat er nog twee East Midlands derby's wachten in het Championship.

Cocu stelt fans teleur met B-keuze in kansloos verloren derby

Van het elftal dat afgelopen zaterdag met 1-1 gelijkspeelde in het competitieduel met West Bromwich Albion handhaafde Cocu bij het bezoek aan Forest alleen de achttienjarige Lee Buchanan, die de trainer vooraf roemde omdat hij benaderbaar is en jonge spelers de kans geeft.

Dat deed Cocu ook de in de tweede ronde van het League Cup-toernooi. In de opstelling tegen de rivaal verschenen vier spelers uit de jeugdopleiding. Zij konden de 2-0 achterstand die de ploeg in de eerste helft opliep niet meer repareren.

'Ik ben teleurgesteld, vooral voor de fans. Het was een grote wedstrijd', erkende Cocu na afloop op het clubkanaal. 'Beide teams hadden een andere opstelling dan in de competitie. Na de tegengoal uit de corner konden we ons niet terugknokken in de wedstrijd. Er waren veel fans meegekomen, misschien wel drieduizend. Dus dat was een geweldige steun voor het team, maar we konden het niet omdraaien.'

Hoewel Cocu veel wijzigingen pleegde, was zijn elftal niet onervaren. 'Ik heb niet heel veel jonge spelers opgesteld, maar wel een aantal, aangevuld met oudere spelers die deze wedstrijden kennen en ervaring hebben', aldus Cocu, die baalt maar benadrukt dat er kans op revanche komt voor Derby. 'Helaas, we moeten ons op de competitie richten en daarin zullen we Forest nog twee keer treffen. We zullen ervoor zorgen dat we de fans trots maken in die wedstrijden.'

Eerder deze zomer schreven we een portret over Derby County bij de aanstelling van Cocu.

Bekijk hier al onze video's
Meer Derby County
Meer over Derby County
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.