Cocu sluit 2019 dankzij tiener toch nog positief af met knokkend Derby

Derby County heeft het kalenderjaar 2019 afgesloten met een zeer welkome overwinning. In eigen huis was de ploeg van manager Phillip Cocu te sterk voor Charlton Athletic.

Derby County
2 - 1
Charlton Athletic

Het eerste seizoen van Cocu als manager van Derby County verloopt nog niet erg succesvol. De Nederlander staat door de teleurstellende resultaten behoorlijk onder druk, maar krijgt de steun van de clubleiding. Bovendien sluit Wayne Rooney zich vanaf januari aan bij de selectie van Cocu. Tegen Charlton was een eerste positieve ontwikkeling te zien.

Waar Derby dit seizoen regelmatig instortte na een tegenvaller, was dat tegen Charlton juist niet het geval. De achttienjarige Jason Knight was in de tiende minuut de gevierde man. Hij kopte de 1-0 binnen (foto) en maakte zo zijn eerste doelpunt als prof. Zeven minuten later was er weinig over van de blijdschap toen Krystian Bielik rood kreeg voor een snoeiharde overtreding op Conor Gallagher.

Die rode kaart was voor Derby geen reden om de koppies te laten hangen. De kansen bleven komen en hoewel Charlton ook gevaarlijk werd, was het wederom Knight die Cocu liet juichen. De tiener schoot van dichtbij perfect raak na goed werk van Max Bird. Een rake penalty van Lyle Taylor zorgde voor een spannende slotfase, maar Derby bleef knap overeind.

Door de zwaarbevochten overwinning klimt Derby County naar de zeventiende plaats in het Championship, met 30 punten na 25 wedstrijden. Om de doelstelling te behalen, een plek bij de eerste zes, moeten de mannen van Cocu mét aanwinst Rooney in 2020 een achterstand van negen punten goedmaken op Sheffield Wednesday.