Cocu slachtoffert Luuk de Jong

Reacties

PSV-trainer Phillip Cocu laat aanvoerder Luuk de Jong op de bank beginnen in de Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid (aftrap 20.45 uur). Steven Bergwijn en Gastón Pereiro vormen de voorhoede in Vicente Calderón.

Cocu slachtoffert Luuk de Jong

Cocu behield ondanks een doelpuntloze periode lang het vertrouwen in De Jong, die op 28 september voor het laatst scoorde voor PSV. Een analyse wees uit dat een gebrek aan kansen niet het probleem is. De spits stelde dinsdag zich niet gek te laten maken. Nu kiest Cocu met Bergwijn voor snelheid.

Bovendien is er ook weer plaats voor Davy Pröpper. Hij kwam in het competitieduel met Willem II van afgelopen zaterdag (0-0) als invaller binnen de lijnen. Pröpper kampte met een knieblessure en is dus weer fit genoeg om in de basis te starten. Hij krijgt op het middenveld gezelschap van Bart Ramselaar en Oleksandr Zinchenko.

PSV hoopt met een vijf verdedigers Atlético onschadelijk te maken. Daniel Schwaab, Nicolas Isimat-Mirin en Hectór Moreno vormen het centrum. Jetro Willems keert als linksback terug in de basis. Hij vervangt Joshua Brenet, die aan het duel met Willem II een enkelblessure overhield. Naast Brenet ontbreken bij de Eindhovenaren ook Jorrit Hendrix, Andrés Guardado en Jürgen Locadia vanwege blessures.

Atlético Madrid
Diego Simeone kiest tegen PSV nagenoeg voor zijn sterkste elf ondanks het feit dat Atlético al zeker is van een ticket voor de knock-outfase. Ten opzichte van de met 0-3 verloren derby tegen Real Madrid hebben alleen Juanfran, Stefan Savic, Saúl Ñiguez en Fernando Torres plaats moeten maken. Zij worden vervangen door Sime Vrsaljko, José María Giménez, Tiago en Kévin Gameiro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.