Cocu per direct weg als trainer van Vitesse

Reacties

Phillip Cocu vertrekt per direct als trainer van Vitesse. De 53-jarige oefenmeester heeft zijn ontslag ingediend na de nederlaag tegen SC Heerenveen.

Cocu per direct weg als trainer van Vitesse
© Pro Shots
Vitesse
Vitesse
1 - 3
sc Heerenveen
sc Heerenveen

Cocu stond al langer onder druk bij Vitesse, dat na twaalf wedstrijden slechts acht punten heeft verzameld en op de laatste plaats staat in de Eredivisie. De Arnhemmers verloren vorige week al met 5-1 van Go Ahead Eagles en tegen Heerenveen was er niet veel verbetering te zien.

Supporters van Vitesse maken zich grote zorgen over hun club en richtten de pijlen zaterdag op Cocu. Met spandoeken en spreekkoren werd zijn vertrek geëist. Na de nederlaag tegen Heerenveen was het onrustig voor Gelredome, waar boze fans verhaal kwamen halen en in gesprek gingen met onder anderen aanvoerder Marco van Ginkel.

Cocu stond sinds september 2022 aan het roer bij Vitesse. Hij was destijds de opvolger van de vertrokken Thomas Letsch. Onder zijn leiding dreigde lang degradatie, maar uiteindelijk eindigde Vitesse als tiende. Dit seizoen is er dus opnieuw degradatievrees.

Bekijk hier al onze video's
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.