Cocu 'ontstemd' na blamage: 'Ik heb ze gewaarschuwd'

Grote stunt in het bekertoernooi: Kozakken Boys schakelde Vitesse woensdagavond uit na strafschoppen. De bekerwinnaar van 2017 en finalist van 2021 struikelt zodoende over de eerste horde. Trainer Phillip Cocu was uiteraard niet tevreden.

Kozakken Boys
ns
2 - 2
Vitesse
Vitesse

'Een blamage', was Cocu's bondige omschrijving van de uitschakeling van zijn ploeg door Kozakken Boys. 'Ik denk dat we goed beginnen. We komen op voorsprong, maar maken niet die belangrijke tweede goal. Het wordt 1-1, maar na rust herstellen we ons goed en komen we weer op voorsprong. Dat we het dan weer weggeven, dat mag ons niet gebeuren', vertelde hij bij ESPN.

Ook in de verlenging zag de coach nog wel mogelijkheden. 'We hadden nog wel kansen, maar die gingen er niet in. Dan volgen strafschoppen, en dat is altijd een loterij. Die namen zij beter, dus wij liggen er terecht uit. Met alle respect voor onze tegenstander, maar als we van Kozakken Boys verliezen vind ik dat inderdaad een blamage.'

Dat woord gebruikte de trainer ook in de kleedkamer. 'En ik heb ze gewaarschuwd voor dit soort wedstrijden. Voor hun is het de wedstrijd van het jaar, en wij hebben hier niet veel te winnen, behalve de volgende ronde halen. We mochten ons niet laten verrassen, en dat is wel gebeurd en daar ben ik zeer ontstemd over.'

Veel tijd hebben de Arnhemmers niet om bij de pakken neer te zitten: zaterdag wacht immers als de belangrijke wedstrijd tegen FC Emmen in GelreDome: bij winst nemen de geel-zwarten afstand van de rode streep. 'Volgens mij weten we echt wel wat voor wedstrijd er zaterdag op het programma staat, dat lijkt me alle reden om een goed antwoord te geven.'