Cocu ontkent open sollicitatie bij PSV en kan weinig met kritiek

Reacties

Roger Schmidt maakte begin februari bekend dat hij aan het einde van het seizoen zou vertrekken bij PSV en een kleine twee weken hierna werd Phillip Cocu gespot toen hij met PSV-commissaris Hans van Breukelen op de tribune van het Philips Stadion zat. Dat werd door velen uitgelegd als een open sollicitatie voor de erfenis van Schmidt. Cocu ontkent echter dat daar sprake van was.

Cocu ontkent open sollicitatie bij PSV en kan weinig met kritiek
© Pro Shots

Cocu zit zonder club sinds zijn vertrek bij Derby County in november 2020. In een interview met VI vertelde hij dat PSV hem altijd kon bellen en toen de trainer niet veel later samen met Van Breukelen naar de Europese wedstrijd tegen Maccabi Tel Aviv keek, leek een hernieuwde samenwerking in de maak. PSV gaat echter niet in zee met Cocu, maar met Ruud van Nistelrooij.

Cocu stelt dat hij zichzelf helemaal niet naar voren wilde duwen. 'De mensen die mij een beetje kennen weten dat als ik zou willen solliciteren, er genoeg mensen zijn bij PSV die ik ken en die ik zou kunnen benaderen. Daar hoef ik niet voor op de tribune te zitten', vertelde Cocu maandagavond bij Rondo. 'Ik ga vaker naar wedstrijden kijken en toevallig werd ik bij deze gelegenheid uitgenodigd voor een diner met een aantal oud-spelers. Vlak voor de wedstrijd begon kwam Hans pas binnen en ik zie dan geen reden om iets anders te gaan doen, alleen omdat Schmidt net zijn afscheid had aangekondigd.'

Dat Cocu kritiek kreeg, deed hem weinig. 'Ik kan er niet zoveel mee en heb er ook niet zoveel aandacht aan besteed. Ik heb die wedstrijd gekeken en ik kom graag bij PSV. Als ik dat niet meer zou kunnen doen alleen omdat er dan geruchten komen; dan zou het wel een lastig verhaal worden.' Cocu gaf even later wel toe dat hij er wel 'serieus over zou hebben nagedacht' als PSV zich had gemeld. De keuze van de Eindhovenaren viel echter niet op hem. 

Cocu blijft zodoende vooralsnog een werkloze trainer. Onlangs werd hij in verband gebracht met het Schotse Hibernian, maar de voormalig international heeft niets van deze club gehoord. 'Het was een gerucht, maar ik weet er verder niks van', aldus Cocu, die wel openstaat voor een nieuw avontuur. 'Maar ik ga niet zomaar overal instappen. De voorwaarden moeten wel goed zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.