Cocu: 'Ons spel was belachelijk, ver beneden alle peil'

Reacties

In navolging van PSV-aanvoerder Georginio Wijnaldum heeft ook trainer Phillip Cocu woest gereageerd op de uitschakeling van de Eindhovenaren in het bekertoernooi. Op bezoek bij Roda JC Kerkrade stond het na negentig minuten 2-2 en trokken de Limburgers in de verlenging met 3-2 aan het langste eind.

Cocu: 'Ons spel was belachelijk, ver beneden alle peil'

'Belachelijk en ver beneden alle peil', zo luidden de krachttermen van Cocu in zijn analyse bij FOX Sports. 'Vooral de manier waarop, is heel erg. Alleen als we op achterstand stonden, gingen we voetballen. Bij een gelijke stand dachten we het wel even af te kunnen op zestig tot zeventig procent. Nou, dat gaat dus niet…'

'We begonnen heel slecht en slordig, ik zag die openingsgoal al aankomen', doelde Cocu op de 1-0 van Tom Van Hyfte, die al na vijf minuten viel. 'Na de 3-2 van Roda in de verlenging zetten we wel weer aan en kregen we ook kansen. Maar als die goal dan niet valt, dan lig je uit de beker. En met alle respect en complimenten voor Roda, maar dat hebben we aan onszelf te wijten. We misten het geloof en de overtuiging. En dat terwijl dit de kortste weg naar een prijs is…'

Cocu kon maar weinig lichtpuntjes benoemen. 'Ik heb niet veel voldoendes gezien.' De PSV-coach werd verder naar het tegenvallende spel van Memphis Depay gevraagd. 'Hij hoorde ook bij de rest', beaamde Cocu.

Volgens Cocu moet PSV leren van de deceptie in Kerkrade. 'Laat dit een heel grote waarschuwing zijn. Zo kun je een wedstrijd écht niet ingaan.' Door de nederlaag rest PSV dit seizoen slechts de titelstrijd en het vervolg van de Europa League, tegen Zenit Sint-Petersburg. 'Maar bij mij overheerst nu eerst de kater van de uitschakeling', aldus Cocu, die zaterdag met zijn ploeg op bezoek gaat bij SC Cambuur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.