Cocu krijgt in competitie volgende tik met Fenerbahçe

Reacties

Phillip Cocu heeft zaterdagavond een nieuwe klap geïncasseerd met Fenerbahçe. De ploeg van de Nederlandse trainer ging met 1-0 onderuit bij Yeni Malatyaspor, waar Mitchell Donald een uur meedeed.

Cocu krijgt in competitie volgende tik met Fenerbahçe

Afgelopen dinsdag werd Cocu met Fenerbahçe uitgeschakeld in de derde voorronde van de Champions League door Benfica. Na de 1-0 nederlaag in Portugal hadden de Turken niet genoeg aan een 1-1 gelijkspel in Istanbul. Zaterdag had Cocu de beschikking over een nieuwe spits: Islam Slimani. De dertigjarige Algerijn wordt dit seizoen gehuurd van Leicester City en kon zaterdag voor het eerst meedoen.

Maar ook met Slimani in de basis had Fenerbahçe moeite om kansen te creëren. De bezoekers hadden wel veel balbezit, zo'n 65 procent, maar hadden moeite om door de gesloten defensie van de gastheren te komen. Twintig minuten voor tijd volgde het deksel op de neus. Danijel Aleksic volleerde een fraaie pass van Guilherme knap binnen in de korte hoek.

Cocu probeerde in de slotfase nog iets te forceren met het inbrengen van Eljif Elmas en Alper Potuk, maar Fenerbahçe kreeg de bal er niet meer in. Concurrenten Galatasaray, Besiktas en Istanbul Basaksehir kunnen daarom zondag afstand nemen van de ploeg van Cocu, die nu na vier wedstrijden als hoofdtrainer bij Fener op twee nederlagen, een remise en één overwinning staat.

'Cocu's Fenerbahçe is momenteel niet goed genoeg om kampioen te worden'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.