Cocu in illuster rijtje met tweede Rinus Michels Award

Reacties

Phillip Cocu is door zijn collega's gekozen tot Trainer van het Jaar van het seizoen 2017/18 in de Eredivisie. De trainer van landskampioen PSV ontvangt daarvoor de Rinus Michels Award.

Cocu in illuster rijtje met tweede Rinus Michels Award

Dat werd deze vrijdag bekend tijdens het Nederlands Trainerscongres in het stadion van PEC Zwolle. Cocu troeft daarmee de andere genomineerden John van den Brom (AZ) en Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord) af. Zowel de winnaar als de andere twee kandidaten konden niet aanwezig zijn bij de uitreiking.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Cocu reageerde via een video-boodschap op de uitverkiezing van zijn collega's. 'Hier spreekt ontzettend veel waardering vanuit hen van uit. Dit voelt als een grote waardering. Daarom wil ik iedereen bedanken voor hun stem.'

Voor de 47-jarige trainer is het de tweede keer dat hij de prijs pakt. In 2015, toen PSV ook onder zijn leiding kampioen werd, was hij ook al de winnaar. In de twee jaren daarna ging de Rinus Michels Award naar Erik ten Hag (FC Utrecht) en Peter Bosz (Ajax). Cocu is na Frank de Boer, Louis van Gaal en Guus Hiddink de vierde coach die de prijs twee keer op zijn naam schrijft.

Reiziger
In de Jupiler League ging de award naar Michael Reiziger, trainer van kampioen Jong Ajax. Daarmee liet hij Henk de Jong (De Graafschap), Dick Lukkien (FC Emmen), Gerard de Nooijer (FC Dordrecht) en Mike Snoei (Telstar) achter zich.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.