Cocu geeft mooi voetbal niet hoogste prioriteit

Reacties

PSV moet ook tegen Sparta Rotterdam maar één doel voor ogen hebben. Trainer Phillip Cocu beseft dat de amusementswaarde daarvan soms het kind van de rekening is.

Cocu geeft mooi voetbal niet hoogste prioriteit

Zaterdag wacht PSV een tweede Rotterdamse opponent in minder dan een week tijd. Na de kleine zege op Excelsior (0-1) is Sparta op Het Kasteel de volgende tegenstander (19.45 uur). Cocu rekent op opnieuw een lastige opgave. 'We zullen veel strijd moeten leveren gezien de situatie waarin Sparta zit. Ze zullen vechten voor iedere centimeter. Het zal zeker geen eenvoudige wedstrijd worden.' Het is ook een weerzien met Dick Advocaat, die in de ogen van Cocu ongeacht zijn werkterrein zichzelf is. 'De gedrevenheid spat er altijd vanaf. Of dat nou PSV is, het Nederlands elftal of Sparta.'

De (geringe) amusementswaarde van wedstrijden van PSV is een bron van discussie. De oud-international heeft een andere prioriteit. 'We streven na om mooi te voetballen. De ene wedstrijd lukt dat beter dan de andere. Maar in welk scenario dan ook: de drie punten zijn heilig.' Ook zaterdag op Het Kasteel is dat het geval. Er telt maar één scenario voor Cocu. 'Als er morgen niet gewonnen wordt, zit carnaval er niet in voor de spelers', zei hij met een knipoog.

Cocu kan ook tegen Sparta nog steeds geen beroep doen op Marco van Ginkel. 'Het gaat wel beter met hem, maar niet snel genoeg', zegt de trainer over zijn middenvelder, die nog te veel last heeft van een knieblessure.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.