Coach Wenger maakt einde aan seizoen Clichy

Gaël Clichy komt dit seizoen niet meer in actie. De linksback van Arsenal kampt met een rugblessure, die hij op 7 april opliep tijdens het eerste kwartfinaleduel met Villarreal.

Coach Wenger maakt einde aan seizoen Clichy

Arsenal hoopte dat Clichy dit seizoen nog enkele duels zou meespelen, maar coach Arsène Wenger weigert een risico te nemen met de 23-jarige Franse verdediger, zeker nu Arsenal is uitgeschakeld in de Champions League.

'Het zit erop voor Gaël', vertelde Wenger op de website van Arsenal. 'Als we ons wel hadden geplaatst voor de finale van de Champions League, dan had ik een beetje druk op zijn herstel gezet. Maar nu ga ik geen gok wagen.'

Wenger stelde de laatste weken Kieran Gibbs op als vervanger van Clichy, die dit seizoen 31 competitieduels in actie kwam. Tijdens de laatste drie wedstrijden in de Premier League zal de coach normaal gesproken opnieuw de negentienjarige back opstellen.

Overigens leidde diezelfde Gibbs dinsdag de uitschakeling van Arsenal in, door in de openingsfase uit te glijden en daarmee Ji-Sung Park in staat te stellen de 1-0 te maken. Uiteindelijk verloren The Gunners met 3-1 voor eigen publiek, na eerder al met 1-0 op Old Trafford onderuit te zijn gegaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen