Coach Jan Everse weg bij FC Jokerit

FC Jokerit en coach Jan Everse zijn sinds donderdagavond uit elkaar. De Finnen ontsloegen de Rotterdamse oefenmeester, na een conflict van de Nederlander met de voorzitter van de Finse club, Harry Harkimo.

Everse presteert met Jokerit al het hele seizoen ondermaats. De club, die de meeste tegentreffers in de competitie heeft, is in een hevige degradatiestrijd verwikkeld. Als gevolg daarvan warenEverse en de voorzitter/eigenaar van Jokerit onlangs overeengekomen dat de Nederlander komend seizoen niet langer trainer zou zijn van de club. De club wilde dat nieuws echter nog niet naar buiten brengen, omdat het eerst de contractonderhandelingen met enkele jonge spelers af wilde ronden.

Nadat Everse het verstandig achtte zijn selectie toch mee te delen dat hij volgend seizoen niet meer voor de groep zou staan, waren de poppen aan het dansen. De preses kon de actie van Everse niet waarderen en mobiliseerde de spelersgroep om Everse aan de kant te zetten.

Volgens voormalig international Everse startte Harkimo een rondvraag in de selectie. Met vragen als kan de trainer nog blijven en heeft de trainer nog wel toekomst kreeg hij de antwoorden die hij wilde horen en kwam er een einde aan de samenwerking tussen Jokerit en Everse.

Everse verblijft momenteel nog in Finland om de financiële afwikkeling van de zaak af te ronden. 'Zodra alles geregeld is, ben ik terug in Nederland', aldus Everse.

Bij Jokerit spelen de Nederlander Martijn Abbenhues en Azubuike Oliseh (gehuurd van FC Utrecht). Beide keren aan het eind van het seizoen terug naar Nederland.

Bekijk hier al onze video's