Coach geplaagd Zaragoza kiest kant van spelers

'Real Zaragoza moet geen winterversterkingen halen voordat de huidige selectiespelers hun achterstallige salaris hebben gekregen.'

Coach geplaagd Zaragoza kiest kant van spelers

Het verzoek is opmerkelijk genoeg afkomstig van coach Javier Aguirre. De Mexicaan is gebaat bij tussentijdse versterkingen, maar neemt het in een dreigend conflict op voor zijn spelers.

Bij Real Zaragoza, waar onder anderen de Nederlander Saïd Boutahar onder contract staat, wachten tal van voetballers nog op salaris over vorig seizoen. In het belang van zijn spelers acht Aguirre het belangrijk dat deze kwestie wordt opgelost voordat technisch directeur Antonio Prieto opnieuw de transfermarkt opgaat.

Preses Agapito Iglesias had aanvoerder Gabi en de (reserve)captains Jorge López en Leo Ponzio in december namelijk al beloofd dat iedereen tussen de tiende en twaalfde van januari zijn achterstallige loon zou krijgen. Volgens lokale media betreft dit voor het merendeel van de selectie de helft van het jaarsalaris plus diverse bonussen (waaronder duizend euro per punt).

Bij Hércules Alicante heeft in navolging van Royston Drenthe ook spits Nelson Valdéz de salarisperikelen gehekeld. 'Op een bepaald moment is het genoeg. Van ons wordt verwacht dat we als professionals werken, die instelling verwacht ik dus ook bij de clubleiding.'

Volgens Valdèz heeft Hércules de toezegging gedaan deze maand alle financiële verplichtingen na te komen. Drenthe, de eerste die de kwestie aankaartte, maakte in het duel van zaterdag bij Sporting Gijón (2-0 verlies) als invaller zijn rentree. Vanwege de perikelen stelde coach Esteban Vigo enige tijd geen prijs op de aanwezigheid van de Nederlander.
Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's