Clubloze Van La Parra ziet in Nederland mogelijkheden

Rajiv van La Parra (20) heeft zijn handen vrij om een nieuwe club te vinden. De Rotterdamse vleugelaanvaller en Caen hebben elkaar gevonden in het beëindigen van de samenwerking.

Clubloze Van La Parra ziet in Nederland mogelijkheden

Van La Parra, die de jeugdopleiding van Feyenoord doorliep, tekende in 2008 voor vier jaar bij Caen. Maar bij Normandische club bleef een doorbraak achterwege. De twintigjarige aanvaller kwam in drie seizoenen, waarvan twee in de Ligue 1 en een in de Ligue 2, tot slechts zestien competitieduels en één treffer.

'Op een gegeven moment merkten beide partijen dat de samenwerking niet helemaal is zoals deze had moeten zijn', motiveert Van La Parra het onderlinge besluit aan Voetbal International. 'Dat is een geleidelijk proces geweest, in de gesprekken met Caen bleek dit de beste oplossing.'

In de winterstop mislukte zijn pogingen om elders onderdak te vinden, zoals ook zijn stage bij AZ deze zomer niet resulteerde in een contract in Alkmaar. De ontbinding van zijn contract met Caen geeft Van La Parra de vrijheid een nieuwe club te vinden, ook na het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus.

'Ik heb goede hoop volgende week meer duidelijkheid te hebben. Er is lichte belangstelling uit Engeland, maar dat heeft niet mijn voorkeur. Het ziet er naar uit dat ik naar Nederland terugkeer, daar liggen wel wat mogelijkheden. Feyenoord? Dat denk ik niet.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's