Clubloze speler opgeroepen bij België, oude bekenden kunnen Oranje treffen

Reacties

Bondscoach Roberto Martínez van België heeft opvallend genoeg plek voor de clubloze Jason Denayer in zijn ruime Nations League-selectie. Veteranen als Toby Alderweireld en Jan Vertonghen zitten er na hun terugkeer in België ook weer bij, de eveneens teruggekeerde Nacer Chadli komt niet in actie tegen Nederland.

Clubloze speler opgeroepen bij België, oude bekenden kunnen Oranje treffen
© Pro Shots

Denayer liep eind juni uit zijn contract bij Olympique Lyonnais en heeft sindsdien geen nieuwe club gevonden. Toch nam Martínez hem op in zijn selectie. 'Het is heel ongewoon dat een speler van 27 jaar met zijn kwaliteiten zonder club zit. In de kwalificatiecampagne was Jason nog heel prominent aanwezig voor ons. We moeten hem nu bijstaan', verklaarde de Spanjaard zijn keuze. Denayer zal overigens niet in actie komen deze interlandperiode, hij traint alleen mee met de selectie. Die selectie is overigens behoorlijk groot: Martínez riep dertig spelers op. Bondscoach Louis van Gaal selecteerde 25 spelers.

Martínez heeft diverse spelers met een verleden in de Eredivisie opgenomen in zijn selectie. Wout Faes (Leicester City), Dedryck Boyata (Club Brugge), Dries Mertens (Galatasaray) en Loïs Openda (Lens) staan mogelijk tegenover het Nederlands elftal. Dat geldt ook voor Zeno Debast, verrassing in de Belgische selectie. De achttienjarige verdediger beleeft het seizoen van zijn doorbraak bij Anderlecht, hij slaat met deze uitverkiezing de selectie van Jong België over.

Donderdag 22 september speelt Oranje in Warschau tegen Polen, drie dagen later wacht in de uitverkochte Johan Cruijff Arena een confrontatie met België, als slotduel van Groep D in de Nations League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Nations League

Stand League A Groep 4 UEFA Nations League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
6
5
1
0
14-6
+8
16
2
België
6
3
1
2
11-8
+3
10
3
Polen
6
2
1
3
6-12
-6
7
4
Wales
6
0
1
5
6-11
-5
1
* Actueel tot en met 2 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.