Clubicoon Noble bekleedt binnenkort andere functie bij West Ham

Reacties

Mark Noble en West Ham United kunnen niet zonder elkaar. Aan het eind van vorig seizoen stopte de middenvelder na 550 wedstrijden voor zijn lievelingsclub met voetballen, maar per 2 januari volgend jaar keert Noble terug bij de club. Hij wordt technisch directeur.

Clubicoon Noble bekleedt binnenkort andere functie bij West Ham
© Pro Shots

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het boegbeeld van The Hammers is daar blij mee. 'Ik ben heel blij dat ik terugkeer. Het is een grote eer om deze functie te gaan bekleden bij West Ham. Ik denk dat ik in deze positie kan groeien, persoonlijk en professioneel. In de laatste twee jaar heeft de club veel progressie geboekt, en ik wil ons helpen om in de juiste richting te blijven bewegen.' Noble gaat samenwerken met manager David Moyes, en de Schot is ook in zijn nopjes. 'Niemand begrijpt West Ham United en waar de club voor staat beter dan hij.'

Na achttien jaar trouwe dienst als speler, wilde Noble aanvankelijk wat tijd met zijn gezin doorbrengen. Al na een half jaar blijkt de lokroep van zijn club te sterk. Bij West Ham won Noble nooit prijzen, en eigenlijk voetbalde hij steevast tegen degradatie. Pas in zijn laatste twee jaar als speler ging het voorzichtig beter, met twee keer kwalificatie voor Europees voetbal. Nu komt hij terug in een functie die daarvoor niet bestond bij de club. Om goed beslagen ten ijs te komen, volgde Noble een cursus 'sports business' aan de Harvard Business School.

Spelersprofiel

M. Noble


Geboortedatum:
8 mei 1987
Leeftijd:
37
Geboorteplaats:
Canning Town
Nationaliteit
Engeland
Lengte:
1,80 m
Gewicht:
70 kg
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.