Clubicoon NEC verzorgt eventuele bekeruitreiking

Reacties

Mocht NEC komende zondag de TOTO KNVB-beker winnen door Feyenoord te verslaan, zal clubicoon Frans Janssen de beker uitreiken aan de aanvoerder van de club. De 69-jarige oud-aanvaller speelde meer dan vierhonderd wedstrijden voor de club uit Nijmegen.

Clubicoon NEC verzorgt eventuele bekeruitreiking
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
1 - 0
N.E.C.
N.E.C.

De in Groesbeek geboren Janssen (links op de hoofdfoto in een duel met SC Heerenveen) kwam in 1977 naar NEC vanaf Willem II en speelde tot het einde van zijn carrière in Nijmegen. Janssen heeft ervaring met bekerfinales, in 1983 speelde hij namelijk tegen Ajax in de eindstrijd. In die periode was het gebruikelijk dat de finale over twee duels werd gespeeld, Janssen speelde in beide finales mee. Ajax won dat jaar de KNVB-beker door twee keer met 3-1 te winnen.

Tien jaar later was Janssen opnieuw niet succesvol in een bekerfinale, ditmaal als assistent van NEC-trainer Jan Pruijn. Met Janssen op de bank werd in 1994 de finale tegen Feyenoord verloren met 2-1. Dit jaar zal de oud-voetballer hopen dat NEC wél succesvol is in de bekerfinale. Voor de Nijmegenaren wordt het de vijfde bekerfinale, na de verloren finales in 1973, 1983, 1994 en 2000.

Bij Feyenoord zal overigens Regi Blinker de plechtigheid voltooien als de Rotterdammers succesvol zijn in eigen stadion.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.