Clubicoon David Silva kondigt aanstaand vertrek bij Man City aan

Reacties

David Silva staat voor zijn laatste seizoen bij Manchester City. Een van de meest succesvolle spelers uit de geschiedenis van de club heeft laten weten dat hij volgend jaar zal gaan vertrekken.

Clubicoon David Silva kondigt aanstaand vertrek bij Man City aan

Silva (33) maakte in de zomer van 2010 voor bijna dertig miljoen euro de overstap van Valencia naar City en speelde al 395 wedstrijden voor de club. De Spanjaard werd vier keer kampioen van Engeland, won twee keer de FA Cup en vier keer de League Cup. In het afgelopen seizoen was hij een belangrijke basisspeler in het team dat als eerste Engelse ploeg ooit de nationale treble pakte.

Silva is haast niet meer weg te denken bij City, maar na dit seizoen zal hij toch echt gaan vertrekken uit het Etihad Stadium. 'Dit wordt mijn laatste seizoen', zei de technicus op een persconferentie. 'Tien jaar is genoeg voor mij. Het is de perfecte tijd om te gaan.' In maart tekende Silva een nieuw, eenjarig contract bij City. 'De club had het toen nog over een tweejarig contract, maar ik wilde het bij één jaar houden, om na tien seizoenen afscheid te nemen.'

'Het is een mooi rond getal', vervolgde Silva, die nog niet kon aangeven wat hij na dit seizoen wil gaan doen. Hij is in ieder geval niet van plan om binnen de Premier League van werkgever te wisselen: 'Ik zie mezelf niet met een andere ploeg tegen City spelen', aldus de 129-voudig international van Spanje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.