Clubiconen fileren Feyenoord: 'Kat en muis tegen Ajax, triest om te zien'

Reacties

Feyenoord kwam zondag bepaald niet goed voor de dag tijdens de 0-3 nederlaag tegen Ajax. Dat is althans de mening van clubiconen Pierre van Hooijdonk, Dirk Kuyt en Willem van Hanegem. Zij halen in de verschillende praatprogramma's en sportkranten behoorlijk uit naar de Rotterdammers.

Clubiconen fileren Feyenoord: 'Kat en muis tegen Ajax, triest om te zien'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
0 - 3
Ajax
Ajax

De Rotterdammers kwamen in De Klassieker zondag op een 0-1 achterstand, waarna ze een flinke reddingsboei kregen toegeworpen. Edson Álvarez maakte op slag van rust hands op de doellijn en kreeg rood, Feyenoord mocht een penalty nemen. Die werd echter gemist door Leroy Fer, volgens trainer Dick Advocaat hét breekpunt in de wedstrijd. Met elf tegen tien kon de thuisploeg daarna niet overtuigen, zag Van Hooijdonk.

Sterker nog: 'Ze werden grotendeels weggetikt', aldus de ex-spits, die zag dat de Amsterdammers uitliepen naar een 0-3 zege, in een duel waarin ook Tyrell Malacia nog rood (twee keer geel) kreeg. 'Ajax had minutenlang de bal, Feyenoord zette een beetje half druk en kwam er niet aan. Er leek wel een bepaalde angst in de ploeg te zitten. Niet te gek, anders worden we zoekgespeeld. Maar dat werden ze nu alsnog, door tien Ajacieden... Het was kat en muis', zo sprak Van Hooijdonk in Studio Voetbal.

Ook ging het even over de veelbesproken erehaag voor landskampioen Ajax, iets waar Feyenoord uiteindelijk niet voor koos. 'Maar dat hebben ze goedgemaakt door twee keer in eigen doel te schieten, dus ja...', zo grijnsde Ibrahim Afellay cynisch, doelend op de 0-1 van Marcos Senesi en de 0-2 van Ridgeciano Haps.

Kritiek op Bozeník
Van Hooijdonk keek ook naar Robert Bozeník, die in de punt van de aanval niet kon overtuigen. 'Ik begreep de behoudende speelwijze van Feyenoord wel, aangezien ze zonder Jens Toornstra en Steven Berghuis speelden', zo begon hij nog positief. 'Maar Ajax zet hoog druk. Daar kan je dan onderuit voetballen door te spelen met een balvaste spits, een heel snelle spits, of door goed positiespel. Nou, Bozeník is niet snel én niet balvast, dus dan kom je helemaal niet aan voetballen toe. Die jongen is voor dit niveau gewoon nog lang niet klaar.'

In zijn column in AD Sportwereld is ook Van Hanegem niet bepaald onder de indruk van de ploeg van Advocaat. 'Ik zie dit Feyenoord straks niet zomaar van een club als Sparta winnen', aldus De Kromme. 'Tegen Ajax begonnen ze nog wel met een beetje gif, maar bij tegenslagen heeft volgens mij niemand er meer vertrouwen in. Echt beter worden de spitsen van Feyenoord ook niet, hè? Terwijl Robin van Persie met ze aan het werk is', zo doelde Van Hanegem eveneens op Bozeník.

Bij het Ziggo Sport-programma Rondo baalde Kuyt zichtbaar van de nederlaag. Of het een tegenvallende wedstrijd was geweest? 'Ja, voor mij wel', aldus de ex-aanvaller. 'Ik kan er heel veel over zeggen, maar dat doe ik niet: het was gewoon niet goed. In de tweede helft was het triest om te zien dat Feyenoord niet bij machte was om - met elf tegen tien - aanspraak te maken op een comeback in de wedstrijd.'

Voormalig Ajax-trainer en ex-bondscoach Marco van Basten had eveneens een vervelende middag gehad. 'Echt een slechte wedstrijd, niet leuk', zo sprak hij. 'Ajax was niet echt gemotiveerd, Feyenoord was gewoon niet capabel. Als dit het niveau is van onze competitie, dan hebben we een groot probleem.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.