Club van Zoet is boos na afscheid trainer: 'Wij geloven in loyaliteit'

Reacties

De Serie A-club Spezia moet voor het begin van dit seizoen halsoverkop op zoek naar een nieuwe trainer, aangezien Vincenzo Italiano (hoofdfoto) heeft gekozen voor de stap naar Fiorentina. Spezia heeft op dat vertrek gereageerd met een boos statement.

Club van Zoet is boos na afscheid trainer: 'Wij geloven in loyaliteit'
© Pro Shots

Italiano beschikte over een aflopend contract, maar via president Philip Raymond Platek wordt duidelijk dat de club bezig was met onderhandelingen. Er wordt in het statement zelfs gesproken over een (mondeling) akkoord.

'In de laatste dagen hebben we te maken gehad met een ondenkbare en respectloze situatie', doelt de Spezia-preses op het vertrek van Italiano naar Florence. 'Wij geloven in handdrukken, in gesproken woorden en loyaliteit', hint Platek op een op handen zijnde akkoord tussen Spezia en Italiano.

'We waren bezig met een mooi project, maar voor diegene die het uit had moeten voeren was dat blijkbaar geen prioriteit', wijst Spezia zonder een naam te noemen met een beschuldigende vinger. Italiano stapte in bij Fiorentina, dat in een recordtempo afscheid had genomen van Gennaro Gattuso.

Italiano was sinds 2019 trainer van Spezia, hij loodste de club naar de Serie A. Als nummer vijftien handhaafde de club zich op het hoogste niveau, Jeroen Zoet keepte zeven wedstrijden voor Spezia.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.