Club laat overtuigend zien hoe de verhoudingen zijn in Brugge

Reacties

De zevende speelronde in de Pro League begon vrijdagavond met de Brugse stadsderby: blauw-zwart tegen groen-zwart, de Club tegen de Vereniging. Club Brugge, waar Bjorn Meijer in de basis begon, won overtuigend en is daardoor tenminste voor een avond de nieuwe nummer twee in de Belgische competitie.

Club laat overtuigend zien hoe de verhoudingen zijn in Brugge
© Pro Shots
Club Brugge
Club Brugge
4 - 0
Cercle Brugge
Cercle Brugge

Meijer stond dus in de basis bij Club Brugge, en hij zag hoe Cercle brutaal het initiatief nam in het eerste kwartier, al kwam de underdog daarmee niet verder dan een paar speldenprikjes. De thuisploeg, tevens regerend landskampioen, bleef ruim een halfuur onder de maat voordat het eindelijk de overhand nam. Andreas Skov Olsen waarschuwde eerst eens met een poging in het zijnet, vijf minuten later was het raak voor de Deen met een bekeken schuiver.

In de tweede helft hield Club de touwtjes wat strakker in handen, al was het de bezoekende ploeg die het eerst dicht bij een doelpunt kwam. Een poging van Kévin Denkey vloog via de buitenkant van de paal raak. Het bleek een dure misser, want aan de overkant vergrootte Jean Marcellin de marge door een voorzet van Skov Olsen in eigen doel te glijden. Extra pijnlijk: het was Marcellins debuutwedstrijd voor Cercle.

Als dat niet al de beslissing was, volgde die zeven minuten later. Na een fraaie aanval werd de bal klaargelegd voor Casper Nielsen, die van dichtbij met overtuiging afrondde. Het laatste halfuur was verder vooral memorabel omdat Roman Yaremchuk, de nieuwe aanwinst van Club Brugge, zijn eerste minuten maakte voor zijn nieuwe werkgever. Hij luisterde dat op met een doelpunt – zij het een fortuinlijk exemplaar.

De inzet van de Oekraïense aanvaller werd door een Cercle-been aangeraakt, waardoor de doelman kansloos was. Na de 4-0 spaarde Club de krachten verder: woensdag wacht immers het Champions League-treffen met Bayer Leverkusen. Mede daarom was Meijer een kwartier voor tijd ook al gewisseld door coach Carl Hoefkens.

Pro League

Stand Pro League 2022/2023

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Genk
34
23
6
5
78-37
+41
75
2
Union Sint-Gillis
34
23
6
5
70-41
+29
75
3
Antwerp
34
22
6
6
59-26
+33
72
4
Club Brugge
34
16
11
7
61-36
+25
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.