Club Brugge zet mede dankzij Lang grote stap richting titel

Club Brugge heeft zondag de volgende stap richting het kampioenschap gezet. De koploper van België won tegen Antwerp FC voor het eerst in de play-offs en zette RC Genk zo weer op afstand. Noa Lang was belangrijk door een penalty te versieren.

Club Brugge
Club Brugge
2 - 1
Antwerp
Antwerp

Club Brugge leek bij de start van de play-offs al bijna zeker van het kampioenschap, maar het werd nog spannend. Dat was niet alleen te danken aan de zeges van het Genk van trainer John van den Brom, maar ook aan de slechte resultaten van de koploper. Club Brugge speelde gelijk tegen Anderlecht en Antwerp en verloor met 3-0 van Genk.

Desondanks had Club Brugge nog alles in eigen hand. Een zege op Antwerp zou de koploper op de goede weg helpen, aangezien de voorsprong op Genk dan weer vijf punten zou zijn. Toch ging het weer niet makkelijk tegen Antwerp, dat pas in de tweede helft boog. Charles De Ketelaere opende de score door te combineren met Bas Dost, die net als Noa Lang en Ruud Vormer in de basis was gestart.

De gelijkmaker liet echter niet lang op zich wachten. Dieumerci Mbokani werkte een voorzet van Jordan Lukaku bij de eerste paal binnen en zo stond het weer gelijk: 1-1. Drie minuten later ging de bal al op de stip voor de thuisploeg nadat Lang werd neergehaald door keeper Jean Butez. Hans Vanaken benutte de strafschop: 2-1.