Club Brugge wint grimmig uitduel met RC Genk

Club Brugge won met 1-0 bij Racing Genk in een zeer grimmig duel met veel overtredingen en kaarten. Joseph Akpala was de man van de wedstrijd, zowel positief als negatief.

Zo tekende hij in de 57ste minuut voor de 1-0 in Genk. Hij schoot binnen nadat een schotpoging van Wesley Sonck was gestrand. Het was een terechte voorsprong voor de bezoekers uit Brugge, namens wie vooral Sonck enkele kansen miste. Bovendien keepte doelman Logan Bailly sterk.

Akpala viel ook in negatieve zin op. In de zeventigste minuut incasseerde hij zijn tweede gele kaart nadat hij met zijn hoofd tegen dat van Bailly was gebotst. De doelman lag minutenlang bewusteloos op het veld en moest eveneens van het veld.

In de slotfase was Genk nog dicht bij de gelijkmaker, maar Daniel Tözsér raakte de lat. Genks Daniel Pudil moest vervolgens nog van het veld nadat ook hij twee gele kaarten had ontvangen.

Brugge heeft zeven punten uit drie duels, Genk heeft er evenveel maar speelde één wedstrijd meer.