Club Brugge-voorzitter haalt keihard uit: 'We zijn een heel onprofessioneel voetballand'

Reacties

Nu Club Brugge ten koste van PAOK Saloniki de halve finale van de Conference League heeft bereikt, wordt er al vooruitgekeken naar de komende tweestrijd met Fiorentina. Het is al duidelijk dat Club Brugge geen extra vrije dagen krijgt rondom die belangrijke duels en dat maakt het bestuur van de club woedend.

Club Brugge-voorzitter haalt keihard uit: 'We zijn een heel onprofessioneel voetballand'
© Pro Shots
PAOK Saloniki
PAOK Saloniki
0 - 2
Club Brugge
Club Brugge

Voorzitter Bart Verhaeghe (op het midden van de hoofdfoto) spuwde zijn gal in een interview bij VTM. Club Brugge kreeg voor het tweede duel met PAOK geen extra rust en zal dat in de toekomst ook niet krijgen. 'PAOK moest dit weekend niet voetballen. Andere teams worden in deze fase van de Europese competitie gefaciliteerd in hun eigen competitie om op Europees niveau te kunnen presteren. In België is het heel zielig en triestig om vast te stellen dat dat niet mogelijk is', waren de keiharde woorden van de preses.

De eerstvolgende vijf duels van Club Brugge


Zo 21 apr.

Wo 24 apr.

Zo 28 apr.

Do 2 mei

Zo 5 mei

In Nederland is er sinds enkele jaren wel de mogelijkheid om wedstrijden te laten verplaatsen, in het competitieschema wordt daar al voor het begin van het seizoen rekening mee gehouden. In België is dat dus niet het geval. Verhaeghe: 'We zijn een heel onprofessioneel voetballand. Ik beklaag dat heel hard, als topploeg in ons land. We moeten dringend naar een andere organisatie van onze competitie. Dit is niet compatibel met hoe in Europa gevoetbald wordt.'

De voorzitter van Club Brugge vindt dat België moet kijken naar het landsbelang. 'Eigenlijk dient dat ons voetbal niet. Iedereen heeft er belang bij dat Club door gaat. Of dat nu Club, Anderlecht, RC Genk of Union Sint-Gillis is. Ik gun het iedereen. Het draagt bij aan het niveau van het Belgisch voetbal', doelt Verhaeghe ook op het coëfficiëntensucces. Hoe beter een land scoort, hoe groter de kans op een betere ticketverdeling is.

Na weer een Europese week stond VI stil bij de coëfficiënten

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.