Club Brugge voegt pensionado Simons toe aan technische staf

Reacties

Timmy Simons blijft verbonden aan Club Brugge. Bij de club waar de 41-jarige ex-PSV'er anderhalve week geleden een officiële punt achter zijn spelersloopbaan zette, gaat hij per direct verder als rechterhand van hoofdtrainer Ivan Leko.

Club Brugge voegt pensionado Simons toe aan technische staf

Met de Belgische landstitel kreeg Simons dit seizoen een passend afscheid bij de werkgever van Ruud Vormer, Jordy Clasie, Stefano Denswil en huurling Kenneth Vermeer. Een week na het binnenhengelen van de titel zwaaide de routinier in het thuisduel met AA Gent vervolgens officieel af. Ondanks de 0-1 nederlaag werd het een fraai afscheid: Simons begon in de basis, was aanvoerder, waarna hij vijf minuten voor tijd een emotionele publiekswissel kreeg.

Er werd al langer gesproken over de toekomst van Simons, die ontegenzeggelijk bij Club Brugge zou liggen. In welke rol hij aan Blauw-Zwart verbonden zou blijven, was echter nog niet duidelijk. Nu is er witte rook: Simons is per direct assistent-trainer van het eerste elftal. 'Het is fantastisch om zo snel na mijn spelerscarrière al deze stap te kunnen maken', aldus Simons op de clubwebsite. 'Het zal goed zijn om nog altijd dicht bij deze spelersgroep te staan waar we al zoveel mooie dingen mee verwezenlijkt hebben.'

Simons begon zijn loopbaan bij KTH Diest en Lommel SK, voordat hij in 1998 voor de eerste keer bij Club Brugge belandde. In 2005 pikte PSV hem op, via 1. FC Nürnberg keerde Simons in 2013 terug op het oude nest. Waar hij vorig seizoen nog een vaste waarde was, kwam Simons dit seizoen slechts acht duels (drie keer als basisspeler) in actie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.