Club Brugge met late zege terug op tweede plaats

Club Brugge is terug op de tweede positie door een late zege op SV Zulte Waregem. Cercle Brugge dreigt verder achterop te raken bij de topdrie van de Eerste Klasse.

SV Zulte Waregem-Club Brugge 2-3
Brugge herstelde zich van de 6-2 thuisnederlaag tegen RC Genk van vorige week. Toch moest de ploeg van coach Jacky Mathijssen knokken voor de punten. Club was via een rake vrije trap van Ivan Leko en een treffer van Ibrahim Salou op een 2-0 voorsprong gekomen, maar zag Zulte Waregem terugkomen tot 2-2 dankzij doelpunten van Kevin Roelandts en Mbaye Leye. Maar in de 87ste minuut bezorgde Karel Geraerts Club Brugge de drie punten door de bal binnen te lopen.

Cercle Brugge-Bergen 0-0
Cercle lijkt de grote vorm kwijt en verloor het uitzicht op de derde plaats. De thuisploeg stelde teleur en creëerde nauwelijks kansen. Dat de bezoekers in de slotfase met tien man het duel moesten uitspelen door rood van Frédéric Jay, deerde hen niet.

Club is tweede met 55 punten, twee punten meer dan nummer drie Anderlecht, die zondag voetbalt. Cercle heeft 53 punten en dat zijn er vijf meer dan nummer vijf Germinal Beerschot.

Bekijk hier al onze video's