Clausule in contract zet NEC buitenspel bij vertrek Tannane

Reacties

NEC heeft niet kunnen onderhandelen over het vertrek van Oussama Tannane. De 29-jarige spelmaker had een clausule in zijn contract staan, waardoor hij voor een vastgestelde transfersom weg kon uit Nijmegen. Umm Salal uit Qatar betaalde dat bedrag.

Clausule in contract zet NEC buitenspel bij vertrek Tannane
© Pro Shots

Toenmalig technisch directeur Ted van Leeuwen verleidde Tannane een jaar geleden tot een terugkeer naar Nederland. Nu blijkt dat er bij de onderhandelingen met de aanvallende middenvelder een clausule is opgenomen in de verbintenis die tot medio 2024 doorliep. Hierdoor kon Tannane voor het einde van het contract voor een vastgesteld bedrag weg.

Carlos Aalbers, de opvolger van Van Leeuwen, betreurt het vertrek van Tannane. 'Oussama heeft gebruik gemaakt van een clausule die was opgenomen in het contract dat tot 2024 liep. Wij respecteren zijn keuze en willen hem bedanken voor het afgelopen seizoen. We hebben allemaal kunnen genieten van zijn creativiteit en acties op het veld. Namens de club willen hem dan ook heel veel succes wensen in Qatar.'

Hoe hoog het bedrag precies is, is onbekend. Bij NEC was Tannane de belangrijkste speler met zeven doelpunten en twaalf assists in 28 officiële duels. Aalbers, die in november Van Leeuwen opvolgde, moet nu op zoek naar een nieuwe spelmaker op het middenveld.

Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.