Clausule baart Atlético zorgen: is Griezmann het koopje van deze zomer?

Reacties

Antoine Griezmann lijkt voor een vertrek uit Spanje te staan. De Franse aanvaller van Atlético Madrid kan voor een zacht prijsje de hoofdstad verlaten. Per 1 juli zou een clausule in zijn contract in werking treden.

Clausule baart Atlético zorgen: is Griezmann het koopje van deze zomer?
© Pro Shots

Volgens het Franse L’Équipe kan Griezmann zomaar de grote transfer van deze zomer worden. Het medium meldt dat de 118-voudig international van Les Bleus deze zomer voor een relatief schijntje opgehaald kan worden bij Atlético. En dat terwijl het contract van de wereldkampioen van 2018 nog doorloopt tot medio 2025. Daarnaast is er een optie toegevoegd, waardoor de Madrilenen zijn contract met een jaar kunnen verlengen.

Toch heeft Atlético de regie over de toekomst van Griezmann niet meer in eigen hand. Deze zomer zou namelijk een clausule in werking treden. Daardoor is de aanvaller op te halen voor een bedrag van 25 miljoen euro. Het maakt de Fransman plots een gewild target van internationale topclubs.

Griezmann kende bij Atlético een uitstekend seizoen. In alle officiële wedstrijden kwam de linkspoot tot zestien doelpunten, terwijl hij negentien keer een assist gaf. Mede daarom wil trainer Diego Simeone zijn aanvaller helemaal niet kwijt. De Argentijn probeert de routinier binnenboord te houden.

Zelf hoeft Griezmann ook niet per se weg uit La Liga. Toch drukt de aanvaller volgens de Franse berichtgeving zijn kaarten voorlopig op de borst. Paris Saint-Germain zou in de wereldkampioen namelijk een geschikte kandidaat zien om Kylian Mbappé, die af lijkt te stevenen op een vertrek uit Parijs, te vervangen. In eigen land kan Griezmann een veelvoud verdienen van zijn huidige salaris.

Door de uitgelekte transfersom lijkt het ook een kwestie van tijd voor andere clubs zich bij Griezmann en zijn entourage zullen melden. Daardoor zou voor het eerst in veertien jaar zijn heil wel eens buiten Spanje kunnen gaan zoeken.

Bekijk hier al onze video's
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.