Claudemir schiet Vitesse laat naast FC Utrecht

Claudemir bezorgde vlak voor tijd Vitesse alsnog een gelijkspel tegen FC Utrecht. De met veel passie spelende Arnhemmers hadden daar ook recht op tegen de bezoekers die bij de voorsprong meer hadden kunnen halen uit diverse counters.

Claudemir schiet Vitesse laat naast FC Utrecht

Beide ploegen begonnen het duel in de verwachte opstelling. Vitesse-coach Theo Bos had alleen een vacature om de geschorste Delibor Stevanovic te vervangen. De oefenmeester koos voor Onur Kaya.

De Arnhemmers begonnen prima aan het duel en zette de bezoekers vanaf het begin onder druk. Binnen het half uur stuurde Kaya met een mooie hakbal Paul Verhaegh het strafschopgebied in. Gianluca Nijholt stuitte de opgekomen back onreglementair en de gegeven strafschop werd feilloos binnengeschoten door Lasse Nilsson.

FC Utrecht reageerde snel en stond vier minuten later alweer op gelijke hoogte. Piet Velthuizen verwerkte een schot van Dries Mertens matig zodat Ricky van Wolfswinkel de rebound kon binnentikken.

Nog voor rust namen de bezoekers zelfs de leiding. Een diepe bal van Nesu vond Jacob Mulenga die matig gedenkt werd door de defensie van Vitesse. De Zambiaan stoomde op naar Velthuizen en rondde rustig en beheerst af voor zijn vijfde treffer van het seizoen.

Na rust ging Vitesse op zoek naar de gelijkmaker, maar moest vrezen voor de counters van FC Utrecht. Op het moment dat de negende zege voor de bezoekers in de tas leek, zette de thuisploeg nog een keer voor een aanval.

Kaya speelde hard in, invaller Nicky Hofs verlengde met een gevoelvolle hakbal en Claudemir knalde uit een moeilijke hoek de gelijkmaker achter Michel Vorm. Het gelijkspel was uiteindelijk ook de meest juiste weergave van de krachtsverhoudingen.

Bekijk hier al onze video's