Clasie verpest heldenrol Vermeer met eigen goal: 'Dit komt hard aan'

Kenneth Vermeer heeft zondagmiddag een heldenrol in rook zien opgaan. De keeper van Club Brugge stopte tegen Waasland-Beveren een strafschop, maar zag Jordy Clasie in de extra speeltijd een eigen doelpunt maken. Daardoor verspeelde de koploper van België toch punten: 1-1.

Vermeer maakte afgelopen donderdag in de bekerwedstrijd tegen Standard Luik zijn debuut voor Club en maakte toen geen goede indruk. Tegen Waasland-Beveren ging het beter en kort voor rust keerde de doelman zelfs een penalty van Isaac Thelin. 'Voor mij persoonlijk was die gestopte strafschop niet zo belangrijk, maar wel voor het team', zegt Vermeer.

'Ik hoefde me aan niemand te bewijzen na afgelopen donderdag', vervolgt de keeper op de website van Club. 'Wanneer ik in de ploeg sta, wil ik gewoon goed presteren en mijn stinkende best doen. Het is uiteindelijk de coach die de beslissing neemt wie er speelt. Ik voel me gewoon goed en ben goed opgevangen door de groep en de club.'

Kenneth Vermeer keepte zijn eerste competitieduel voor Club Brugge.

Ketser Clasie
Hans Vanaken schoot in de tweede helft namens Club wél een strafschop binnen en zijn goal leek lange tijd voldoende te zijn voor drie punten. In blessuretijd ging het echter toch nog mis, toen Clasie een bal die naast was gegaan wilde wegwerken. De middenvelder raakte het speeltuig verkeerd en zorgde zo onbedoeld voor de 1-1.

'Ik zag de bal naast gaan en plotseling zag ik Clasie naar de bal toe bewegen', kijkt Vermeer terug op het ongelukkige moment. 'Dit is gewoon een natuurlijke reactie: hij probeert die bal weg te werken en dat kun je hem moeilijk kwalijk nemen. We hadden de wedstrijd daarvoor al moeten beslissen.'

Clasie zat na zijn ketser in zak en as: 'Achteraf heb ik gehoord dat het schot een halve meter naast zou zijn geweest, maar dat wist ik natuurlijk niet', vertelt de middenvelder. 'Het maakt dit extra zuur en ik vind het spijtig voor mezelf, mijn ploeggenoten en iedereen die deze club in het hart draagt. Dit komt bijzonder hard aan. Je wint met zijn allen en je verliest met zijn allen, maar toch reken ik mijzelf dit puntenverlies aan.'

Club-coach Ivan Leko baalt na de late eigen goal van Jordy Clasie.

Ivan Leko
Ivan Leko, de coach van Club, was ondanks de late gelijkmaker niet eens zo ontevreden: 'Waarom? Het veld was dramatisch. Echt dramatisch. En toch hebben we vijf, zes grote kansen gecreëerd, mét goed voetbal', zei Leko tegen Het Nieuwsblad. 'Het was niet pompen en kijken wat er gebeurt. Ik ben dus tevreden. Vermeer? Ik ben gestopt met over de keeperskwestie te praten. Ik ben er namelijk van overtuigd dat onze doelmannen punten zullen pakken als dat nodig is.'

Gouden Schoen-winnaar Ruud Vormer begon tegen Waasland-Beveren vanwege enkelklachten op de bank, maar kwam na een ruim uur als invaller binnen de lijnen. Stefano Denswil bleef negentig minuten langs de kant; Vermeer en Clasie deden van begin tot eind mee bij Club.