Langverwacht Club Brugge-debuut wordt nachtmerrie voor Vermeer

Kenneth Vermeer kende donderdagavond een dramatisch debuut voor Club Brugge. De doelman was al na enkele minuten verantwoordelijk voor de treffer van tegenstander Standard Luik (3-2).

Naast Vermeer begon ook Ruud Vormer in de basis bij Club in de return van de halve finale van de strijd om de Belgische beker. Voor de middenvelder was het overigens een fantastische week, want woensdagavond werd hij uitgeroepen tot Belgisch voetballer van 2017. Hiervoor werd hij beloond met de Gouden Schoen. Jordy Clasie en Stefano Denswil namen plek op de Brugse bank.

Voor Club Brugge was de missie duidelijk: veel scoren. Het heenduel in Luik werd met maar liefst 4-1 gewonnen door Standard, waardoor er minimaal drie keer gescoord moest gaan worden door de thuisploeg. Dat Vermeer zich al na vijf minuten verkeek op een hoekschop en onder de bal door dook, maakte de opdracht nog zwaarder. Orlando Sa kopte namelijk eenvoudig de 0-1 binnen na de fout van de Nederlandse sluitpost. Voor de treffer was de Feyenoord-huurling ook al onder een vrije trap heen gedoken, maar daar ontsnapte de ploeg nog aan een tegentreffer. Overigens voorkwam de goalie met een goede redding vlak na de openingstreffer de 0-2.

De thuisploeg zette druk en kreeg enkele grote kansen, maar het duurde tot de 41ste minuut voor Club langszij kwam. Hans Vanaken schoot de bal uit een vrije trap schitterend in de kruising, waardoor beide ploegen in evenwicht aan de thee gingen. Na ruim een uur spelen kwam Blauw-Zwart op voorsprong via Abdoulay Diaby, waardoor een wonder toch nog mogelijk leek.

Direct na het inbrengen van Clasie ging het echter mis. De middenvelder kwam het veld in voor ex-Vitessenaar Marvelous Nakamba en zag dat twintig minuten voor tijd de 2-2 op het scorebord werd gezet. Renaud Emond zorgde met een intikker voor de doodsteek voor de Brugse dromen. Enkele minuten later zorgde Clasie zelf nog voor de voorsprong. Een zwabberschot van afstand vloog het doel in, maar met nog een kwartier te gaan bleken nog drie treffers te veel van het goede voor de thuisploeg. De ex-Feyenoorder tekende daardoor met de 3-2 ook direct voor de eindstand.