Clasie slechts reserve bij AZ: 'Wist dat deze situatie mogelijk was'

Reacties

AZ heeft te maken met een druk schema en tegen ADO Den Haag (0-1) kreeg Fredrik Midtsjø rust. Dat betekende dat Jordy Clasie zowaar weer eens aan de aftrap mocht verschijnen.

Clasie slechts reserve bij AZ: 'Wist dat deze situatie mogelijk was'

Clasie was vorig seizoen een vaste basisspeler bij Feyenoord, dat de middenvelder huurde van Southampton, en tekende in de afgelopen transferperiode een contract bij AZ. Bij deze ploeg is hij er nog niet in geslaagd om zijn plekje te bemachtigen. Midtsjø en Teun Koopmeiners krijgen voor de defensie de voorkeur.

'Het is altijd lastig als je niet speelt en geduld moet bewaren', zei Clasie voor de camera van FOX Sports. 'Maar we hebben een goede groep, het team staat goed, dus dan moet je wachten op je kans. Ik ben het gewend om veel te spelen. In Engeland en België was het wat minder, maar vorig jaar bij Feyenoord heb ik bijna alles gespeeld. Je wil natuurlijk ook het allerliefst voetballen, daar ben je voetballer voor geworden en daar ben ik ook voor naar AZ gekomen. Ik blijf gewoon hard werken en wachten op mijn kans.'

Clasie is niet helemaal verrast door zijn reserverol. 'Ik heb in de zomervakantie met de trainer gesproken en je wist dat deze situatie mogelijk was', aldus de zeventienvoudig international. 'En die situatie is dus gekomen. Helaas, leuk is anders, maar ik probeer er gewoon te zijn voor het team. Als ik inval doe ik mijn best en ik train hard. Maar je mist wel een bepaald ritme en dat bouw je op door veel te spelen. Qua ritme zit ik dus niet op honderd procent, hopelijk komt dat nog.'

Clasie deed tegen ADO 82 minuten mee en werd toen vervangen door Midtsjø. Eerder in de wedstrijd was een andere AZ-middenvelder, Dani de Wit, al gewisseld voor Albert Gudmundsson. De Wit viel uit omdat hij na een botsing met Tom Beugelsdijk nauwelijks meer adem kon halen door zijn neus. AZ-coach Arne Slot liet weten dat De Wit waarschijnlijk zijn neus gebroken heeft.

Ould-Chikh
Gudmundsson was als invaller belangrijk voor AZ: hij verdiende de penalty waaruit Koopmeiners het enige doelpunt uit de wedstrijd maakte. Gudmunsson werd neergehaald door invaller Bilal Ould-Chikh, die ADO met een druistige tackle benadeelde. Fons Groenendijk was niet te spreken over het optreden van de jongeling en haalde hem vlak voor tijd weer naar de kant. Tomas Necid kwam als extra stormram binnen de lijnen. 'Een logische wissel als je nog iets wil forceren', vond Groenendijk.

'Natuurlijk is dit pijnlijk voor een invaller, die dit overkomt, en later ook weer gewisseld wordt', vervolgde de ADO-coach. 'Wij rapen deze jongen wel weer op, dat doen we met zijn allen. Dat is ook ADO, dit hoort erbij. Maar het is wel een les voor hem. Het was niet de slimste actie, maar dat weet hij ook. Het heeft geen zin om dat verder te benadrukken. Wij bij ADO hebben iedereen keihard nodig, Bilal ook. Hij kan gewoon heel goed voetballen, maar dit is even zuur voor iedereen, en vooral voor hem.' Ould-Chikh veroorzaakte vorige week overigens ook al een strafschop.

Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.