'Clásico-killer' Suárez plaatst Real in rijtje met Norwich en Willem II

Reacties

Voor de verandering was het woensdagavond niet eens Lionel Messi maar Luis Suárez die de hoofdrol vertolkte voor Barcelona. De Uruguayaanse spits lag de laatste weken onder een vergrootglas omdat hij tot afgelopen zaterdag droogstond, maar toonde in El Clásico andermaal aan dat scoren tegen Real Madrid hem makkelijk afgaat.

'Clásico-killer' Suárez plaatst Real in rijtje met Norwich en Willem II

Sterker nog, in zijn clubcarrière was er maar één club waartegen Suárez nog vaker scoorde dan tegen De Koninklijke: Norwich City. In zijn periode bij Liverpool maakte El Pistolero er twaalf tegen The Canaries in maar zes wedstrijden. Zo effectief was de 32-jarige spits tegen Real niet, maar zijn moyenne van elf doelpunten in veertien wedstrijden (waarvan één voor Ajax) tegen de grootmacht uit Madrid liegt er niet om.

De aartsrivaal is daarmee zijn favoriete tegenstander in het shirt van Barça. Vooral de laatste onderlinge duels haalden de killer in Suárez naar boven. Dankzij zijn twee goals van woensdagavond in Bernabéu - waarvan één Panenka uit een penalty - staat zijn teller op zeven goals in de laatste acht Clásico's. Eerder dit seizoen maakte hij nog een hattrick in de thuiswedstrijd tegen Real, die Barça met 5-1 won.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Trainer Ernesto Valverde maakte na afloop dan ook van de gelegenheid gebruik om na de lastige periode van de laatste weken nog maar eens zijn vertrouwen uit te spreken in de geroutineerde aanvaller, die dit seizoen toch alweer op negentien goals in alle competities voor Barça staat. 'De statistieken van Luis zijn ongelooflijk', zei Valverde. 'We weten dat hij er altijd staat wanneer we hem nodig hebben.'

Suárez zelf was vooral blij met het bereiken van de bekerfinale, waardoor opnieuw de Spaanse dubbel lonkt. 'We hebben een van onze doelen bereikt die we begin dit seizoen hebben gesteld', zei de matchwinner tegen TVE. 'We wisten dat we meer ruimte zouden krijgen als we zouden scoren, omdat ze dan nog meer druk zouden zetten. We speelden niet zoals we wilden, maar zo gaat dat soms in wedstrijden.'

Zaterdag kan Barcelona opnieuw een belangrijke slag slaan ten koste van Real door ook het competitieduel in Bernabéu te winnen. De voorsprong in La Liga bedraagt nu al negen punten. Als Suárez dan weer trefzeker is, zou hij nog eens onderstrepen dat De Koninklijke zijn favoriete tegenstander is namens Barça. Het blijft curieus om de Europese grootmacht in een rijtje te zien met Norwich City en Willem II.

FAVORIETE TEGENSTANDERS LUIS SUÁREZ

Tegenstander Duels Goals
Norwich City 6 12
Willem II 9 11
Real Madrid 14 11
Roda JC 6 10
Valencia 13 10
Sevilla 16 10
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.