CL-zilvervloot vaart voor derde seizoen op rij binnen in Amsterdam

Reacties

Ajax is voor het derde jaar op rij verzekerd van de vele miljoenen aan inkomsten die deelname aan de Champions League oplevert, nu na Napoli ook Olympique Lyon is uitgeschakeld in de huidige editie van het miljardenbal.

CL-zilvervloot vaart voor derde seizoen op rij binnen in Amsterdam
© Pro Shots

Doordat Ajax dit jaar zeker is van een plek in de groepsfase zonder voorrondes te hoeven spelen, zijn ze in Amsterdam nu al in de prettige wetenschap van minstens dertig miljoen euro aan extra inkomsten zonder ook maar één wedstrijd te hebben gespeeld.

De startpremie voor de Champions League bedraagt per deelnemer alleen al 15,25 miljoen euro en daar komt voor Ajax nog een vergelijkbaar bedrag bovenop dankzij het clubcoëfficiënt op basis van de prestaties over de afgelopen tien jaar én de successen uit de historie.

Dankzij de bonussen voor een overwinning (2,7 miljoen) en een gelijkspel (0,9 milljoen) in groepswedstrijden kunnen de totale CL-inkomsten de veertig miljoen euro al snel overstijgen. De teller loopt helemaal flink op als Ajax doorstoot naar de knock-outfase.

Zo incasseerde Ajax in het memorabele seizoen 2018/19 volgens de officiële cijfers van de UEFA in totaal 78,549 miljoen aan CL-premies. Op basis van afgelopen seizoen komt er, ondanks de uitschakeling in de poulefase, nog steeds zo'n 45 miljoen euro richting Amsterdam.

Prijzengeld Champions League

Startpremie 15,25 miljoen
Overwinning 2,7 miljoen
Gelijkspel 0,9 miljoen
Achtste finale 9,5 miljoen
Kwartfinale 10,5 miljoen
Halve finale 12 miljoen
Finale 15 miljoen
Winst 7,5 miljoen
Naast bovenstaande premies krijgt Ajax nog geld uit de marketpool voor tv-rechten en een bedrag uitgekeerd op basis van het clubcoëfficiënt. Volgens de officiële cijfers van de UEFA leverde dat de Amsterdammers in het seizoen 2018/19 respectievelijk 1,15 en 18,8 miljoen euro op.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.