CL-seizoen al begonnen met loting voor kabouterclubs

Reacties

Zeventien dagen nadat Real Madrid zijn Champions League-titel prolongeerde, is de nieuwe editie van het miljardenbal dinsdag op geschoten met de loting voor de voorronde van de voorronde. Vier in Europees opzicht kabouterclubs leerden hun eerste opponent kennen tijdens de matig bezochte ceremonie in Nyon.

CL-seizoen al begonnen met loting voor kabouterclubs

De nationale monopolist Lincoln Red Imps (sinds 2003 liefst vijftien keer kampioen van Gibraltar) neemt het op tegen het ambitieuze La Fiorita uit San Marino. FC Santa Coloma uit Andorra bindt de stijd aan met KF Drita uit Kosovo. De winnaars komen elkaar in de finale van het minitoernooi tegen.

De voorronde voor de eerste voorronde wordt in zijn geheel gespeeld in het Victoria Stadium in Gibraltar, de thuisbasis van alle clubs die uitkomen in de competitie van Gibraltar. De eerste ronde staat op 26 juni op de rol en de finale is op 29 juni. Die laatste dag is waarschijnlijk niet toevallig gekozen: dan wordt immers niet gespeeld op het WK, waardoor echte voetbalverslaafden geen afkickverschijnselen hoeven te krijgen.

De eindwinnaar verwerft het recht om deel te nemen aan de eerste voorronde, die op 10/11 juli (heenduels) en 17/18 juli (returns) plaatsheeft. Hiervoor wordt volgende week dinsdag al de loting verricht. In totaal zijn er liefst vier voorrondes, het minitoernooi in Gibraltar nog buiten beschouwing gelaten. De drie teams die naast een Champions League-vervolg grijpen, krijgen een herkansing in de tweede voorronde van het Europa League-toernooi.

In dit overzicht leest u wanneer PSV en Ajax instromen in de voorronde en welke obstakels zij tegenkomen op weg naar een optreden in de groepsfase van de Champions League.

Alles over de nieuwe CL-opzet.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.