City zoekt naar verklaringen na verrassende nederlaag tegen Lyon

Reacties

Manchester City begon het nieuwe Champions League-seizoen woensdagavond met een verrassende nederlaag in eigen huis. Olympique Lyon was met 1-2 te sterk in het Etihad Stadium, waar manager Pep Guardiola een schorsing uitzat.

City zoekt naar verklaringen na verrassende nederlaag tegen Lyon

Vanaf de tribune zag Guardiola dat zijn ploeg zichzelf niet was. City speelde slordig en werd voor rust twee keer genadeloos afgestraft. 'Dat zagen we niet aankomen', blikte Mikel Arteta achteraf terug bij Sky Sports. De Spaanse assistent nam de honneurs waar bij afwezigheid van zijn hoofdtrainer. 'Ik heb geen idee of dit komt omdat Pep er niet was. Dat is allemaal hypothetisch.'

Wat The Citizens niet hielp, was dat het stadion bij lange na niet vol zat. 'Dat wil ik niet als excuus gebruiken. Dit hebben we al eerder meegemaakt in dit toernooi en toen wonnen we wel. In het ideale scenario heb je een vol stadion, maar we weten dat dat soms niet gebeurt', aldus Arteta, die wel flink baalde van de nederlaag.

City werd vorig seizoen in de kwartfinale door Liverpool op pijnlijke wijze uitgeschakeld en verloor in de achtste finale ook al de return tegen FC Basel. De regerend Engelse kampioen werd daardoor de eerste Engelse ploeg ooit die vier keer op rij verloor in de Champions Leauge. 'We wilden dit seizoen graag goed beginnen, want de manier waarop we vorig jaar zijn uitgeschakeld deed veel pijn. Maar de spelers zijn niet perfect en soms hebben ze een slechte dag.'

Bij Olympique Lyon was de stemming logischerwijs een stuk beter. Aanvoerder Nabil Fekir sprak met RMC Sport: 'We hebben iets groots neergezet. We kwamen niet om te verdedigen, we zochten de aanval en daarvoor zijn we beloond.' Trainer Bruno Genesio was apetrots: 'Dit is een échte prestatie. Nu moeten we proberen om deze lijn door te trekken', doelde de trainer op de matige reeks in de competitie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.