City wint met stijlvolle doelpunten van West Ham United

Manchester City heeft de wedstrijd tegen West Ham United met gemak gewonnen. Met twee fraaie doelpunten vermaakten The Citizens het thuispubliek, dat de grootmacht uit Manchester met 2-1 zag winnen.

Na ruim een half uur kwam de thuisploeg op voorsprong. Yaya Touré (foto) stond aan de basis van een knappe aanval, die uiteindelijk door Sergio Agüero werd afgerond: 1-0. City domineerde, maar dat het kampioenschap al bepaald is (in het voordeel van Manchester United) was te zien.

De echte strijdlust ontbrak bij de thuisploeg, terwijl West Ham United simpelweg over te weinig kwaliteit beschikte om het City lastig te maken. De bezoekers creëerden weliswaar kansen, maar zorgden niet voor veel gevaar op de helft van City.

Uiteindelijk bracht Yaya Touré de Londenaren de definitieve nekslag toe. In de slotfase lag het tempo lager, het spel speelde zich ook meer af op de helft van City, totdat de Ivoriaan van net buiten de zestien verwoestend uithaalde: 2-0.

Een smet op de zege was de eretreffer van West Ham, waarbij doelman Joe Hart gruwelijk in de fout ging bij een schot van Andy Carroll. City verstevigt door de zege de tweede plaats met acht punten voorsprong op Arsenal en is daardoor hard op weg zich te verzekeren van een ticket voor de groepsfase van de Champions League. The Hammers blijven op de tiende positie staan.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.