City speelt United helemaal zoek: Haaland doet Ten Hag pijn

De eerste helft van de stadsderby tegen Manchester City verliep dramatisch voor Manchester United. Manager Erik ten Hag zag zijn ploeg van het kastje naar de muur gespeeld worden, met een 4-0 achterstand tot gevolg.

Manchester City
6 - 3
Manchester United

Voor United was de derby tegen City de volgende test, na eerder te hebben gewonnen van Liverpool en Arsenal. De formatie van Pep Guardiola bleek echter een flinke maat te groot. Al na acht minuten was het raak via Phil Foden, die na een vloeiende aanval raak schoot uit een pass van Bernardo Silva.

De ploeg van Ten Hag had heel weinig in de melk te brokkelen en het was wachten op de 2-0. Die viel na 34 minuten via - wie anders dan - Erling Haaland. De Noorse spits kopte raak uit een hoekschop van Kevin De Bruyne.

De Belg was drie minuten later opnieuw de aangever, nu met een piekfijne voorzet op Haaland, die bij de tweede paal de 3-0 binnenschoot. Haaland stond daarna op liefst dertien Premier League-goals in acht wedstrijden. De spits leverde voor rust ook nog de assist op de 4-0 van Foden, waarna groepen supporters van United het Etihad Stadium al verlieten.