City snel klaar met Sunderland, Kane weer goud waard

Manchester City heeft thuis eenvoudig gewonnen van Sunderland, dat halverwege de eerste helft al tegen een 3-0 achterstand aankeek. Tottenham Hotspur versloeg Norwich City dankzij twee treffers van Harry Kane.

Manchester City - Sunderland 4-1
Maandag ging Manchester City nog met 2-1 onderuit bij Arsenal, maar vijf dagen later volgde het herstel tegen Sunderland. De ploeg van manager Manuel Pellegrini had totaal geen problemen met de nummer negentien van de Premier League. Na 22 minuten was de wedstrijd in het City of Manchester Stadium al beslist.

Raheem Sterling opende in de dertiende minuut de score namens de thuisclub. De aanvaller versloeg Billy Jones in de lucht en kopte binnen op aangeven van Kevin De Bruyne. Vier minuten later was het weer raak voor City. Yaya Touré schoot van zo'n twintig meter raak. Danny Graham kreeg in de 21ste minuut een goede kans op de aansluitingstreffer, maar kopte net naast.

Blijdschap bij Manchester City na de treffer van Yaya Touré.

Een minuut later lag de bal aan de andere kant in het net. Uit een voorzet van De Bruyne kopte Wilfried Bony binnen. Het was voor Sunderland, waar Patrick van Aanholt de hele wedstrijd speelde en Jeremain Lens op de bank bleef, vanaf dat moment zaak om de schade beperkt te houden. Maar uitblinker De Bruyne maakte er negen minuten na rust 4-0 van.

Na een klein uur redde Fabio Borini de eer namens de bezoekers, die in de 69ste minuut ontsnapten aan een tegentreffer toen Bony een strafschop over schoot. Het bleef daardoor bij 4-1, waardoor Manchester City nu samen met Arsenal - dat nog een wedstrijd tegoed heeft - het beste doelsaldo heeft in de Premier League. Met 35 punten uit achttien duels staat City derde. Koploper Leicester City heeft drie punten voorsprong.

Smet op de eenvoudige overwinning van City was het uitvallen van Vincent Kompany. De aanvoerder, die de laatste vijf competitiewedstrijden miste door een kuitblessure, viel na ruim een uur in, maar hield het slechts tien minuten vol.

Tottenham Hotspur - Norwich City 3-0
Norwich City slaagde er een week na de 2-1 overwinning bij Manchester United niet in ook te stunten tijdens het uitduel met Tottenham Hotspur. De bezoekers begonnen goed aan de wedstrijd, maar Kane vertolkte uiteindelijk een hoofdrol op White Hart Lane. De spits was twee keer trefzeker en bezorgde Tottenham daarmee drie punten.

In de 26ste minuut opende Kane de score uit een zelf verdiende strafschop, die werd veroorzaakt door Declan Rudd. De doelman van Norwich voorkwam acht minuten later tot twee keer toe een doelpunt met reddingen op kopballen van Toby Alderweireld en Dele Alli. In de 42ste minuut was het alsnog raak. Alli stuurde Kane weg en die schoot beheerst raak.

Harry Kane zet Tottenham Hotspur van elf meter op voorsprong.

Het was het 27ste doelpunt van Kane dit kalenderjaar in de Premier League. Daarmee brak de spits een clubrecord van Teddy Sheringham, die in 1993 26 keer trefzeker was in competitieverband namens de Noord-Londense club.

Invaller Tom Carroll bepaalde de eindstand met een schot van afstand tien minuten voor tijd nog op 3-0. Door de overwinning op The Canaries heeft Tottenham Hotspur nu 32 punten uit achttien wedstrijden, waarmee het vierde staat in Engeland. Norwich City blijft steken op zeventien punten en bezet daarmee de zeventiende plaats.

AFC Bournemouth - Crystal Palace 0-0
Crystal Palace bleef voor de vijfde wedstrijd op rij ongeslagen in de Premier League en nam daardoor de vijfde plaats over van Manchester United. De ploeg van manager Alan Pardew pakte een punt op bezoek bij AFC Bournemouth. Damien Delaney kreeg namens de bezoekers de beste kans van de wedstrijd, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald.

Aston Villa - West Ham United 1-1
Ook bij het duel tussen Aston Villa en West Ham United kwam er geen winnaar. Jordan Ayew redde uiteindelijk een punt voor hekkensluiter Villa door na ruim een uur een strafschop te benutten. Op slag van rust had Aaron Cresswell de score geopend namens The Hammers.

Swansea City - West Bromwich Albion 1-0
Sung-Yeung Ki zorgde met een knullig doelpunt voor de eerste overwinning van Swansea City in twee maanden. De Zuid-Koreaan reageerde in de negende minuut attent toen een schot van Àngel Rangel via de paal en doelman Boaz Myhill van dichtbij kon worden ingetikt. Ki faalde niet en zijn treffer bleek goud waard.