'City schakelt door na afketsen Cucurella: Guardiola komt uit in België'

Reacties

Manchester City schakelt door na het mislopen van Marc Cucurella. In de zoektocht naar een nieuwe linksback zijn The Citizens uitgekomen in België.

'City schakelt door na afketsen Cucurella: Guardiola komt uit in België'
© Pro Shots

Volgens The Athletic is Sergio Gómez nadrukkelijk in beeld in het Etihad Stadium. De 21-jarige Spanjaard verkaste vorige zomer van Borussia Dortmund naar Anderlecht en maakte in zijn debuutseizoen in Brussel veel indruk. Gómez viel met name op door zijn aanvallende kwaliteiten. De linkervleugelverdediger liet in 34 wedstrijden in de Pro League liefst twaalf assists noteren.

Dat is ook City niet ontgaan. De kampioen van de Premier League is op zoek naar een opvolger van Oleksandr Zinchenko, die koos voor een transfer naar Arsenal. Marc Cucurella was aanvankelijk in beeld, maar de verdediger van Brighton & Hove Albion lijkt op weg naar Chelsea. Gómez, die voortkomt uit de jeugdopleiding van Barcelona, is naar verluidt de volgende op het lijstje. Van een contractaanbieding is echter nog geen sprake.

Hoog bezoek
Saillaint detail is dat Pere Guardiola, de broer van City-manager Pep Guardiola, de belangen van Gómez behartigt. Halverwege april bezocht Txiki Begiristain, de technisch manager van City, aan de zijde van Pere Guardiola nog de bekerfinale tussen AA Gent en Anderlecht.

Spelersprofiel

Sergio Gómez


Geboortedatum:
4 september 2000
Leeftijd:
23
Geboorteplaats:
Badalona
Nationaliteit
Spanje
Lengte:
1,71 m
Gewicht:
68 kg
Huidige club:
Manchester City
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.