City Football Group geeft inkijkje in NAC-plannen na Bredase opstand

Reacties

In een reactie op de onrust die is ontstaan onder supporters heeft de City Football Group dinsdagavond een document gepubliceerd waarin wordt ingegaan op de plannen met NAC Breda. Zoals bekend wil de CFG de Bredase club op korte termijn overnemen.

City Football Group geeft inkijkje in NAC-plannen na Bredase opstand
© Pro Shots

De CFG heeft een akkoord bereikt met de grootaandeelhouders van NAC over de koop van de aandelen. Naar aanleiding daarvan is onder de achterban van NAC grote onrust ontstaan. De hoop van veel supporters is inmiddels gevestigd op Stichting NOAD, de houder van het prioriteitsaandeel die een overname moet goedkeuren.

Op zijn beurt heeft de CFG inmiddels een inkijkje gegeven in de plannen met NAC. De CFG schrijft daarin dat het NAC wil doen uitgroeien tot een stabiele Eredivisionist met een van de betere opleidingen van Nederland. Het doen van investeringen in het eerste elftal teneinde de kansen op promotie te doen groeien geldt volgens de CFG als 'geplande onmiddellijke actie'.

Uit het document: 'Centraal in ons plan staat de ontwikkeling van regionaal, nationaal en internationaal toptalent. We gaan investeren in de jeugdopleiding zodat we het beste talent kunnen aantrekken en opleiden. Het in Breda ontwikkelde talent vormt de basis voor het bouwen aan een duurzaam en stabiel Eredivisie-team. Daarnaast hebben we de ambitie om toptalent een kans te geven hun carrière op het wereldwijde voetbaltoneel te maximaliseren. NAC Breda staat centraal in dit plan. NAC zal in de toekomst moeten behoren tot een van de beste jeugdopleidingen in Nederland.'

Behalve Stichting NOAD moet ook de Bredase raad van commissarissen nog groen licht geven voor de overname door de CFG.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.