City brengt de spanning terug; Van der Vaart redt punt

In de Premier League heeft Manchester City een nipte overwinning geboekt tegen Chelsea. Tottenham Hotspur pakte op de valreep een punt tegen Stoke City.

Manchester City - Chelsea 2-1City is er in geslaagd een serie van slechte resultaten te beëindigen en maakte zo de titelstrijd in Engeland weer spannend. Na de uitschakeling in de Europa League in een tweeluik met Sporting Lissabon en het competitieverlies tegen Swansea City, herstelde de ploeg van coach Roberto Mancini zich woensdagavond op eigen veld tegen Chelsea.

The Blues, waar Fernando Torres de voorkeur kreeg boven Didier Drogba, kwamen een kwartier na rust fortuinlijk op voorsprong door een van richting veranderd schot van Gary Cahill. De thuisploeg moest lange tijd het antwoord schuldig blijven. Pas een goede tien minuten voor tijd kreeg een zwoegend City de geest.

Sergio Agüero bracht zijn ploeg, waar de veelbesproken Carlos Tévez inmiddels binnen de lijnen was gekomen ten koste van Nigel de Jong, vanaf de stip op gelijke hoogte. Enkele minuten voor het einde bezorgde Samir Nasri (stiftje op aangeven van Tévez) City zelfs nog de volle winst: 2-1.

Manchester City kwam met de winst op een totaal van 69 punten. De achterstand op koploper Manchester United bedraagt een punt. Chelsea blijft vijfde.

Tottenham Hotspur - Stoke City 1-1The Spurs, waar Rafael van der Vaart de hele wedstrijd speelde, hield op de valreep een punt over aan de thuiswedstrijd tegen Stoke. De ploeg van manager Harry Redknapp was negentig minuten lang de betere ploeg, maar kwam niettemin een kwartier voor tijd op achterstand toen Cameron Jerome een klutsbal achter Brad Friedel tikte.

Dankzij Van der Vaart werd het vege lijf van de Spurs op de valreep gered. De Nederlander kopte diep in de blessuretijd een voorzet van Gareth Bale binnen: 1-1. Foto: VI Images