'City blijft zoeken naar linksback ondanks akkoord met Anderlecht'

Reacties

Alleen de medische keuring scheidt Sergio Gómez nog van een toptransfer naar Manchester City. Waarschijnlijk is de kampioen van Engeland nog niet klaar op de transfermarkt na de komst van de 21-jarige linksback van Anderlecht.

'City blijft zoeken naar linksback ondanks akkoord met Anderlecht'
© Pro Shots

Anderlecht bereikte woensdagavond met City een akkoord over de transfer van Gómez, meldt Het Laatste Nieuws donderdagochtend net als enkele Engelse media. De Spaanse vleugelverdediger komt voor vijftien miljoen euro over van Paars-Wit, als hij de medische tests goed doorkomt. Daarmee lijkt Pep Guardiola de opvolger van de aan Arsenal verkochte Oleksandr Zinchenko in huis te halen, maar dat is nog niet zeker.

De Belgische krant weet net als Manchester Evening News namelijk dat Gómez mogelijk meteen weer wordt verhuurd aan het naar La Liga gepromoveerde Girona, dat onderdeel is van de City Group. De komende weken zal de club daarover een definitief besluit nemen, als manager Pep Guardiola zijn nieuwe aanwinst op de training heeft beoordeeld. De zoektocht naar een linksback blijft daardoor onverminderd doorgaan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eerder deze zomer leek Marc Cucurella nog op weg naar het Etihad Stadium, maar City weigerde te voldoen aan de vraagprijs van Brighton & Hove Albion. Cucurella tekende vervolgens voor Chelsea. Daardoor ontbreekt in de huidige selectie een echte stand-in voor João Cancelo. Nathan Aké kan eventueel uit de voeten als linksback, maar heeft momenteel een basisplaats in het centrum van de achterhoede.

Gómez zou die vacature kunnen opvallen, maar City ziet hem vooral als een speler voor de toekomst. De voormalig jeugdspeler van Barcelona kwam vorig jaar voor tweeënhalf miljoen euro over van Borussia Dortmund en was in zijn eerste seizoen in België een revelatie met zes goals en elf assists in de Jupiler Pro League. De Spaanse jeugdinternational heeft bij Anderlecht nog een driejarig contract, maar Paars-Wit moet nu dus op zoek naar een vervanger.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.